23948sdkhjf

Aalborg-udvikler klar med stort projekt i Hedehusene

14.000 kvadratmeter med ejerboliger opføres nær ny ambitiøs folkeskole.

2E Bolig skal etablere et levende grønt boligområde i den nye bydel Nærheden ved Hedehusene.

Den netop underskrevne købsaftale mellem 2E Bolig Projektsalg og byudviklingsselskabet NærHeden P/S omfatter byggeret til 150 ejerboliger med indflytning fra foråret 2018.

Tidslinje Nærheden

•    2017: Springgymnastikcenter med udkigstårn indvies

•    2017: Byhave med udekøkken indvies

•    2017: Boliger byggestart

•    2017-18: De første beboere flytter ind

•    2018-19: Skolebyggeri

•    2020 -21: Ny bro over banen bygges

•    2017-2035: Byggeri af boliger og nye beboere flytter ind.

 

Boligbyggeriet, der får et samlet omfang på 14.000 etagemeter, kommer til at ligge 100 meter fra en ny ambitiøs folkeskole, der bygges som science-skole i partnerskab med Lego Education.

- 2E’s projekt er på mange måder indbegrebet at det, vi har besluttet skal være kendetegnende for Nærheden – et varieret, men overvejende tæt-lavt kvalitetsbyggeri, der er orienteret mod byens rum og med gode attraktive fælles arealer, der kan være med til at styrke fællesskabet mellem beboerne, siger Ole Møller, der er direktør i NærHeden P/S.

2E Bolig har tidligere opført en række boligprojekter til de samme målgrupper i blandt andet Skagen, Aarhus, Fredericia og Farum samt i hjembyen Aalborg, hvor firmaet er i gang ned at omdanne en historisk skibsværftshal ved fjorden til eksklusivt boligbyggeri.

Fælles arealer og faciliteter vægtes højt
Gode byrum mellem husene og attraktive fælles faciliteter vægtes som noget helt centralt i Arkitemas overordnede masterplan for Nærheden, som for nylig blev belønnet med en World Architecture Festival Award for bedste ”future masterplan”.

Også i 2E Bolig Projektsalgs byggeri er der tænkt nøje over udearealerne, som er designet af Lendager Arkitekter. De private haver anlægges med direkte adgang til grønne fællesarealer og selve fællesarealerne udformes med mulighed for at etablere grillpladser, legepladser og nyttehaver.

Det fuldmurede boligbyggeri udformes med en kombination af fritliggende kædehuse på enten 130 eller 140 kvadratmeter i to plan med store tagterrasser og lejligheder på 75-95 kvadratmeter i 3 og 4 etagers ejendomme. En enkelt bygning med lejligheder opføres i 5 etager og placeres som et synligt landemærke i den nye bydel.

Mere byggeri på vej i Nærheden
Nærheden omfatter et område på 65 hektar, og planen er at opføre omkring 3.000 boliger frem mod 2035.

De første boliger i Nærheden – et andet projekt med 48 rækkehuse – er lige nu til salg som projektsalg. Samtidig har Høje-Taastrup Kommune sat sig på flere jordparceller. I første omgang har kommunen købt et areal til et nyt center for springgymnastik, som indvies den 28. januar.

Næste projekt, som går i gang i 2018, er den nye skole. I alt har kommunen planlagt investeringer i Nærheden for over en halv milliard kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125