23948sdkhjf

Skoventreprenørerne vil producere bæredygtig biomasse

Kurser i produktion af biomasse skal hjælpe skoventreprenørerne og give nye muligheder
Selvom Agromek er en landbrugsmesse, er der også noget for skoventreprenørvirksomheder. De kan bl.a. komme forbi Danske Maskinstationer og Entreprenørers stand og høre om foreningens nyeste tiltag: Godkendt Biomasseproducent.

Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) står endnu engang klar på Agromek, når messen åbner d. 29. november, og i år sættes der ekstra fokus på det erhvervspolitiske arbejde, som brancheforeningen dagligt arbejder med.

- Jeg ser frem til at komme på Agromek og tale med vores medlemmer og høre, hvad der rør sig i branchen, men også for at fortælle om det arbejde, vi gør i DM&E, fortæller konsulent i DM&E Claus Danefeldt Clemmensen.

Det seneste projekt udspringer af en brancheaftale mellem Dansk Energi og Dansk Fjernvarme, hvor man forpligter varmeværker til at anvende bæredygtig biomasse.

- Da brancheaftalen blev indgået, var flere af vores medlemmer usikre på aftalen og de krav, der blev stillet til dem som producenter til varmeværkerne. Derfor gik vi, i DM&E, ind i sagen og igangsatte et pilotprojekt med NEPCon og Verdo om godkendt biomasseproducent, fortæller Claus Danefeldt Clemmensen.

Små- og mellemstore skoventreprenørvirksomheder må ikke blive overset

Mange af DM&E’s medlemmer er små og mellemstore virksomheder, og for DM&E er det vigtigt, at virksomhederne ikke drukner i lovstof og krav fra offentlige institutioner.

- Vi giver vores medlemmer mulighed for at producere bæredygtigt med alternativ dokumentation frem for, at virksomhederne skal købe certificeret materiale. Vi har sat os ind i standarderne, udviklet arbejdsprocedurer og arbejdsskemaer til virksomhederne, så de overholder kravene om bæredygtig biomasse", fortæller Claus Danefeldt Clemmensen og fortsætter:

- Med andre ord gør vi det komplicerede stof praktisk anvendeligt for vores medlemsvirksomheder.

DM&E uddanner bæredygtige biomasseproducenter

Som led i det ansvar, DM&E tager inden for bæredygtig biomasseproduktion, tilbyder foreningen som noget helt nyt også at uddanne virksomhedsledere i procedurerne for at sikre dokumentation for bæredygtigt biomasse.

- Med kurset i godkendt biomasse bliver virksomhederne uddannet i kravene, så de kan efterleve dem i praksis. En uafhængig tredjepart kontrollerer efterfølgende, om virksomheden lever op til kravene, som gør, at de kan kalde sig Godkendt Biomasseproducent, siger Claus Danefeldt Clemmensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.314