23948sdkhjf

Messedage med travlhed

Agromek blev for en lang række udstillere en udmærket messe, selvom landbruget er lidt klemt, og der kom lidt færre gæster

Agromek har fundet sted, netop som en dårlig høst er kommet i hus, og tiderne for en række landbrug ikke er for gode. Og der var også flere, der havde mere travlt hjemme i staldene end der plejer at være, så resultatet på besøgslisten var ca. tre procent under det vanlige.

Men alligevel var der gang i sagerne rundt på gangene og standene. De maskiner, som henvender sig til både entreprenør og landbrug var fortrinsvis samlet i Hal C, og her var der fint med travlhed. Fredag, da Licitationen var på besøg, summede gangene af aktivitet. Således også hos JMM og Stemas. Her fik Weidemanns nye store læsser stor opmærksomhed. Her blev Danmarkspremieren i 11 tons-klassen solgt direkte på messen i Herning

Ny topmodel
Weidemanns nye hjullæssemaskine i 11 tons klassen, model 9080, nåede ikke at være på podiet længe på Agromek i Herning, inden der var skrevet en slutseddel på JMM-standen med maskiner fra både Johs. Møllers Maskiner og Stemas. En messegæst satte sig ind i maskinen, hoppede ud igen for en nærmere snak, og bestilte en maskine til levering.

Den nye 9080’er var i høj grad med til at løfte stemningen op i de høje lag blandt JMM-folkene. Maskinen skubber sig selv ind som en barsk konkurrent til lidt større og dyrere læssemaskiner af andre mærker, fordi den præsterer tilsvarende både læssehøjde og kapacitet. Weidemann 9080 læsser i op til 4260 mm i højden og løfter op til 5,3 tons. Foruden standard-versionen, fås maskinen også i en teleskop-udgave.

Men i det hele taget blev Agromek en positiv oplevelse i en grad, der overraskede Stemas-salgsdirektør Robert Kjærgaard en kende.

Mange aftaler
- Sommeren har jo vejrmæssigt ikke været nådig mod landmændene, så vi havde nok regnet med lidt mindre optimisme, end vi faktisk mødte. Det var jo bare til at blive i godt humør af, og optimismen forplantede sig heldigvis også til ordrebøgerne. En gæst ville gerne se på en ny Weidemann 1140. Sådan en havde vi ikke med på udstillingen. Det betød ikke så meget, at jeg ikke kunne vise ham maskinen, for han vidste jo, hvad han skulle bruge. Så det blev til en handel alligevel, fortæller Robert Kjærgaard.

Flere mærker
Også hans kollega hos Johs. Møllers Maskiner, havde i perioder hænderne fulde. Mange Agromek-gæster var en tur inde i en eller flere af Liebherr-maskinerne, og ligesom hos Stemas blev der noteret mange aftaler om efterfølgende kontakt og demonstration af maskiner under i det virkelige liv.

Foruden Weidemann og Liebherr, havde JMM-Group også såvel Yanmar-minigravere som komprimeringsmateriel fra Ammann og generatorer fra spanske Himoinsa med på Agromek.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109