23948sdkhjf

FC Beton opkøber Leca's blokfabrik

Betonvirksomheden har længe været på udkig efter eksisterende produktion
Pr. 1. november overtager FC Beton A/S Leca A/S’s blokfabrik i Gadbjerg ved Vejle. Produktionen af Leca-blokkene i Gadbjerg fortsætter uændret efter overtagelsen, ligesom de nuværende aftaler, for så vidt angår indkøb og salg fortsætter frem til de eksisterende kontrakters udløb.

- Vi glade for, at FC Beton overtager produktionen af blokke i Gadbjerg. FC Beton er kendt som en pålidelig og solid aktør i markedet, og vi ser frem til ikke bare at følge med fra sidelinjen, men også til at fortsætte det gode samarbejde som leverandør til fabrikken i fremtiden, siger Torben Dyrberg, adm. direktør hos Leca i en kortfattet pressemeddelelse.

Det har ikke været muligt at få kommentaren uddybet fra Torben Dyrbergs side, men ifølge Licitationen Byggeriets Dagblads oplysninger, så kan salget være begrundet i en strategisk beslutning fra ejeren af varemærket, nemlig Saint Gobain om, at man ikke ønsker at have produktion i Danmark, da man så kan risikere at komme til at konkurrere med egne kunder.

Passer i strategien

Hos FC Beton glæder man sig over at skulle overtage produktionen i Gadbjerg, og ser frem til at møde kunder og medarbejdere i den nærmeste fremtid.

- Vi har en lang historie inden for produktion af Leca-blokke, og med fabrikken i Gadbjerg understreger vi den del af forretningen yderligere, siger Jens Mølgaard, adm. direktør i FC Beton A/S.

René Yde Aagesen, der er økonomidirektør i FC Beton uddyber:

- For os handler det om at komme tættere på kunderne med vore produkter og vore services. Vi har længe været på udkig efter en eksisterende produktion, og havde vi ikke fundet den, ville vi nok have valgt at bygge noget selv, netop for at optimere vores service, men så kom muligheden her, og det passer perfekt ind i vores vækststrategi, siger han.

Vil udvide produktionen

Firmaet overtager udover bygninger og produktion, fire medarbejdere, der fortsætter blokproduktionen. Derudover regner FC Beton A/S med at udvide med produktion af fliser og belægningssten på faciliteten i Gadstrup.

Leca A/S er en del af en Europæisk virksomhed med aktiviteter i mere end 12 lande og en historie, der går 75 år tilbage. Alene er det en enkel ekspanderet, let lerkugle, Hvis man som dansk producent ønsker at producere Leca-blokke, skal man købe de små kugler hos Leca, der har en produktion af dem i Randers.

FC Beton A/S er en familieejet virksomhed, der blev grundlagt i 1942 i Aalborg. FC Beton A/S startede ud som producent af belægningssten og cementtagsten, og derudover har virksomheden i dag udvidet produktionen til blandt at omfatte færdigbeton, Leca-blokke, fundablokke, havefliser og betonsten. FC Beton A/S driver fem produktionsanlæg og har 45 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11