23948sdkhjf

Københavnsk tegnestue vinder konkurrence om nyt projekt i Måløv

Tegnestuen Tredje Natur og arkitektfirmaet Ja Ja Architects står bag vinderprojektet til en ny udviklingsplan for bymidten i Måløv i Ballerup Kommune
Dommerne var ikke i tvivl, da de tirsdag skulle finde det bedste forslag til en ny udviklingsplan for bycentrum i Måløv i Ballerup Kommune vest for København. Samtlige dommerstemmer gik til projektet "Måløvringen", der er tegnet af tegnestuen Tredje Natur og med underrådgivning af arkitektfirmaet Ja Ja Architects. Begge virksomheder har hovedsæde i København. De to firmaer har i processen modtaget faglig bistand fra rådgivningsfirmaerne WSP, Sadolin og Albæk, Platant og Hoe360consulting.

Borgmester i Ballerup Kommune Jesper Würtzen (S), formand i dommerkomitéen, begrunder valget af den københavnske alliance i en pressemeddelelse:

"Forslaget fastholder kvaliteterne i Måløv Bymidte, men det udvider også området og skaber sammenhæng mellem de forskellige områder i Måløv, så der bliver en god ramme for udvikling af bylivet".

Første del i budgetforslag

Vinderforslaget peger på pladsen foran Kulturhus Måløv som et såkaldt åbningstræk, et første skridt der skal sætte skub i udviklingen af Måløvs bymidte. I kommunens budgetforslag for 2017 og 2018, der kommer til afstemning i kommunalbestyrelsen til oktober, er der afsat penge til netop at gennemføre denne del af projektet.

"Det har været vigtigt for os, at der i vinderprojektet var et realistisk og realiserbart startprojekt. Kulturtorvet er et godt bud på, hvor vi skal starte. Herefter kan ringen udvikle sig videre frem", siger Jesper Würtzen.

Den resterende del af projektet er ikke inkluderet i budgetforslaget for 2017 og 2018, og skal hele byudviklingsplanen realiseres, vil det kræve, at private investorer har interesse i projektet, oplyser Anette Lindegaard Christensen, projektleder og byplanlægger i Ballerup Kommune. Forslaget fra Tredje Natur og Ja Ja Architects skal nu viderebehandles i samarbejde med Ballerup Kommune.

Projekter er udstillet

Måløvringen og de to andre bud, der var prækvalificeret til konkurrencen, er lige nu udstillet i Kulturhus Måløv frem til den 21. oktober. I konkurrencen deltog også Henning Larsen Architects med Bascon som underrådgiver og et tredje hold bestående af arkitektvirksomheden Werk i samarbejde med de rådgivende ingeniørvirksomheder 2+1 Urban Creators og Oluf Jørgensen. Ballerup Kommune udskrev arkitektkonkurrencen i maj måned.

Projekterne
Ballerup Kommune prækvalificerede tre teams til projektkonkurrencen om en ny udviklingsplan for Måløv Bymidte:
Tegnestuen Tredje Natur med arkitektfirmaet Ja Ja Architects som underrådgiver (vinder)
Henning Larsen Architects med Bascon som underrådgiver
Arkitektvirksomheden Werk i samarbejde med de rådgivende ingeniørvirksomheder 2+1 Urban Creators og Oluf Jørgensen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109