23948sdkhjf

Varmt vand er effektivt til ukrudtsbekæmpelse

Nesbo A/S har fået europæisk agentur for system til ukrudtsbekæmpelse med varmt vand
Nesbo A/S under GMR Maskiner har fået agenturet i det meste af Europa for HOT2O, som er et enkelt anlæg til ukrudtsbekæmpelse med varmt vand. Perspektiverne er store for den miljørigtige metode

Ukrudtsbekæmpelse med cirka 98 grader varmt vand er et nyt, effektivt supplement til andre pesticidfri metoder. Nesbo A/S har fået agenturet for det svenske anlæg, der kan bygges på de fleste transportkøretøjer fra GMR Maskiner, men som også kan arbejde fra en trailer eller ladbil.

Anlægget består af en benzinmotor, der driver en generator og en pumpe, samt et oliefyr, som opvarmer vandet til 98 grader. Afhængigt af valg af lanse er der også mulighed for højtryksrensning med 60 grader varmt vand og et tryk på op til 110 bar. Ved brug af standardlansen til ukrudtsbekæmpelse kommer det varme vand ud uden tryk.

Flere anvendelser

Anlægget kan med andre ord også anvendes som hedtvandsrenser og eksempelvis fjerne mos og alger fra belægningssten eller lignende.

”Fabrikken bag anlægget er K-Vagnen Vagnsteknik AB, der også producerer K-Vognen, som i Danmark importeres af GMR Maskiner A/S. Der er i løbet af halvandet år solgt flere end 150 anlæg i Sverige, så det er et gennemprøvet system”, siger salgschef Jakob Mosgaard, Nesbo A/S.

”Der er brug for alternativer til gasbrænding, fordi der nogle steder indføres begrænsninger på brugen af gasbrænding. Varmt vand er ikke farligt, og det ser ud til, at hækplanter og buske selv i begrænset størrelse godt kan tåle, at vi behandler tæt på. Derfor ser vi varmt vandt som det primære supplement til gasbrænding, når pesticiderne skal udfases helt”.

”Gasbrænding skal doseres korrekt for at give den optimale effekt. Man kan ikke overbehandle med varmt vand, og det er forholdsvis let at styre. Samtidig er det energimæssigt mere optimalt end gas. Det er muligt at anvende opsamlet regnvand til varmebehandlingen og dermed spare vand- og vandafledningsafgift”, siger Jakob Mosgaard.

Flere undersøgelser

Det nationale forsknings-, uddannelses- og rådgivningscenter Skov & Landskab ved Københavns Universitet har gennemført flere undersøgelser af termisk ukrudtsbehandling, og her anbefales seks behandlinger hen over sommersæsonen, men så er der også mulighed for at nedkæmpe ukrudtsplanterne helt.

Med en generator på transportkøretøjet kan der trækkes el til andre formål. Varmtvandsanlægget er som standard udstyret med fire forskellige lanser, blandt andet til punktbehandling og til at behandle i en arbejdsbredde på 340 mm. Der er også som standard en højtrykslanse til hedtvandsrensning, så anlægget har flere anvendelsesmuligheder.

Anlægget findes i to størrelser. HOT2O Compact har 450 liters vandtank og passer eksempelvis til GMR Maskiners el-køretøjer, mens det større anlæg kan monteres på trailer eller ladbil. Det har som standard en vandtank på 600 liter, og den kan tilpasses køretøjets lasteevne.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172