23948sdkhjf

Danske virksomheder vil fremme vandteknologier i USA

I starten af april blev et nyt samarbejde om vandteknologi indviet i USA med deltagelse af danske virksomheder
Flere danske virksomheder, heriblandt cleantech-virksomheden Kamstrup, er førende inden for effektive, bæredygtige og energineutrale vandløsninger, men kan samtidig lære meget af deres amerikanske kolleger blandt andet i det dynamiske vandtech-miljø i Silicon Valley i Californien i USA.

Med hjælp fra Eksportrådet i Chicago og med støtte fra Industriens Fond etablerer det danske vandforsyningsselskab Aarhus Vand nu en alliance med base i Californien, som skal skabe et tæt samarbejde mellem danske og amerikanske virksomheder, offentlige myndigheder og uddannelses- og forskningsinstitutioner på vandområdet.

Alliancen, Water Technology Alliance (WTA) California”, blev skudt i gang den 4. april i San Francisco i Californien af uddannelses- og forskningsminister, Ulla Tørnæs (V) i forbindelse med konferencen ”Water / More For Less - Sharing knowledge and best practise from the US & Denmark”.

Konferencen havde deltagelse af en lang række amerikanske og danske eksperter og beslutningstagere inden for vandbranchen.

“Det er glædeligt, at danske vandteknologivirksomheder hjælper et tørkeramt Californien. Samarbejdet er et godt eksempel på, at dansk forskning kommer ud og arbejder. Danmark og Californien kan lære meget af hinanden, og samtidig får vi skabt danske arbejdspladser”, sagde uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs på konferencen.

Knaphed på ressourcer

Alliancen vil i første omgang koncentrere sine kræfter om californiske vandudfordringer, der ikke mindst drejer sig om ressourceknaphed.

Alliancen skal knytte stærkere bånd mellem danske og amerikanske virksomheder, offentlige myndigheder og uddannelses- og forskningsinstitutioner på vandområdet, lige som det skal være med til at fremme eksporten af dansk vandteknologi i USA.

Blandt medlemmerne i WTA California er Kamstrup, der ser gode muligheder for at gøre en forskel på den anden side af Atlanten.

”Det bliver spændende at sætte vores danske ekspertise i spil sammen med amerikanske specialister i deres kontekst. Det kan vi både lære meget af, og vi kan hjælpe amerikanerne til hurtigere at komme i mål med holdbare løsninger. Samtidig vil vi holde øje med opkøbsmuligheder eller partnerskaber, som kan styrke vores position og supplere vores organiske vækst i USA”, siger Senior Vice President Lars Bo Kristensen, der er ansvarlig for Kamstrups forretning i USA, i en pressemeddelelse.

Stærke hver for sig

Om baggrunden for at støtte op om samarbejdet siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond:

“Danske virksomheder er stærke hver for sig inden for både vand og andre cleantech-områder. Men et tættere samarbejde virksomhederne imellem kan styrke eksporten, og det samme gør sig gældende, når der etableres udviklingssamarbejder med eksempelvis store offentlige kunder, hvor disse kunder efterfølgende kan fungere som ambassadører. Desuden kan videnoverførsel og et tæt samarbejde med myndigheder og kunder i andre lande være med til at åbne nye døre. Med Fondens og de øvrige projektpartneres viden i ryggen ser vi samarbejdet i Californien som en slags nålestiksoperation i et udvalgt geografisk område. Viser projektet sig at forløbe som ønsket med tæt virksomhedssamarbejde, øget eksport og skabelsen af ny viden, kan projektets metodik overføres til andre brancher og områder”.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094