23948sdkhjf

Typehusfirma skifter leverandør af materialer

Danhaus i Esbjerg vil fremover handle med familieejede virksomheder fremfor de store kæder
Typehusfirmaet Danhaus har valgt at udskifte sin nuværende leverandør af byggematerialer, Bygma, med Henry Kjeldsen Tømmerhandel i Ringkøbing på Jyllands-siden og CF Petersen & Søn fra Køge, som skal dække byggerierne øst for Storebælt.

”Vi har været tilfredse med at handle med Bygma i en årrække, men skifter nu fordi vi gerne vil handle med leverandører, der deler de samme værdier som os, og er familieejede, som vi selv er. Vi tror på, at det er de personlige relationer og en kort adgang til beslutninger i topledelsen, der giver os det mest tilfredsstillende leverandørsamarbejde,” siger Johannes Schmith, der er adm. direktør i Danhaus.

”Det er vigtigt for os, at der er en høj grad af fleksibilitet hos vores leverandører og en tæt kontakt mellem vores folk og de ansvarlige hos leverandørerne. Vi vægter selv at være fleksible og ansvarlige, og vi forventer samme høje standard hos vores leverandører. Har vi ændringer i en levering til et byggeprojekt, så er det vigtigt, at vores leverandører hurtigt kan omstille sig. Vi skal have fuld tillid til, at vores materialer kommer frem til tiden og på det rette sted. Det tror vi kan indfries i samarbejdet med Henry Kjeldsen Tømmerhandel og CF Petersen & Søn,” siger Johannes Schmith.

Der er en række faktorer, der spiller ind, når firmaet skal vælge leverandør.

Flere faktorer i spil

Indkøbschef i Danhaus, Flemming Gyrup uddyber:

”Naturligvis er prisen vigtig, men i realiteten bør varerne jo stort set koste det samme. Men lige så vigtigt er produktkendskabet og ikke mindst kendskabet til, hvad der foregår på en byggeplads. Når vi siger ”just-in-time”-leverance, så mener vi det faktisk. Skal varerne være der kl. 07:00, så er det ikke kl. 07:00, at chaufføren fræser ind på byggepladsen. Nej, han er klar med sin kran på det tidspunkt”, siger Flemming Gyrup.

”Kreditter bruger vi ikke rigtigt. Vi vil hellere have en god kontantrabat, som også gælder de varer, der ikke sælges i volumen. Et andet meget vigtigt punkt er, at vi gerne vil have nogle ansigter på dem, vi handler med. De må gerne kende vores virksomhed, ligesom vi også gerne vil gøre noget ud af at kende deres. Det giver et langt bedre samarbejde”, fortsætter han.

Det nye samarbejde træder i kraft 1. marts.

Danhaus’ indkøbspolitik
Danhaus i Esbjerg producerer årligt godt 300 huse til kunder, der er fordelt ud over hele landet samt i Tyskland og Rusland. Virksomheden beskæftiger cirka 80 medarbejdere i Esbjerg og omkring 60 i den tyske afdeling. Indkøbspolitikken kan gøres op i følgende punkter, når man skal finde leverandører:
Priserne
Produktkendskab/viden om byggepladserne
Varer udenfor det gængse sortiment
Logistikken skal fungere
Personlige relationer er særdeles vigtige
Åbenhed og gensidigt virksomhedskendskab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109