23948sdkhjf

Volvo-chef får nye udfordringer

Adm. direktør for Volvo Entreprenørmaskiner A/S har opsagt sin stilling gennem 25 år for at hellige sig nye udfordringer i nordjyske Trackunit A/S
Per Stjernqvist, 50 år, opsagde kort efter sit 25 års jubilæum i Volvo Entreprenørmaskiner A/S, heraf 18 år som adm. direktør, sin stilling for at skifte til firmaet Trackunit A/S, der har base i Pandrup i Nordjylland

Her starter han den 1. februar i det der på engelsk/amerikansk hedder ”V.P. Servitization & Solutions”.

Det betyder oversat til dansk, at han skal have fokus på at servicere producenter af entreprenørmaskiner med de avancerede maskinstyringsløsninger, som Trackunit har haft stor succes med at udvikle.

Trackunit A/S er sammen med resten af selskaberne under hovednavnet M-tec i Pandrup i efteråret blevet afhændet af stifterne Svend Hansen og Jesper Fjeldsø til Goldman Sachs Merchant Banking Division og Gro Capital. De nye ejere ser et kæmpepotentiale i at udvikle virksomheden.

”Jeg glæder mig ekstremt meget til at blive en del af en meget spændende udvikling. Jeg har i mine år i Volvo interesseret mig meget for det samme felt, men ikke med fuldt fokus, og det får jeg mulighed for nu”, siger en glad Per Stjernqvist.

Han forsker sideløbende i området på CBS i København med henblik på at få publiceret artikler om emnet.

Læste i Licitationen

Volvo Entreprenørmaskiner blev faktisk kunde hos M-tec i sin tid på baggrund af en artikel i Licitationen - Byggeriets Dagblad, der kunne fortælle om, hvordan man kan overvåge en maskines funktioner og tilstand via telematik, der installeres i maskinen og tilkobles forskellige funktioner.

Hjemme på kontoret kan man så følge med i maskinens placering, arbejdsmåde, slidtage og på den måde planlægge serviceintervaller med videre.

”For os er det virkelig et stærkt kort at have Per Stjernqvist med ombord. Han er en kapacitet, fordi vore kunder netop er OEM-kunder, præcis som Volvo Entreprenørmaskiner er, det vil sige ”original equipment manufacturers”, siger adm. direktør i Trackunit A/S Jørgen Raguse til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det vurderes at der er rigtig gode muligheder for vækst, og de tekniske muligheder, man kan tilbyde kunderne gennem telematik-løsninger, er næsten uendelige.

”Det handler langtfra kun om at kunne få en stjålet maskine tilbage. Det er smart, men mulighederne er så uendeligt meget større, og det er jo rigtigt sjovt, når kunderne kan spare og tjene penge på at bruge disse løsninger”, siger Per Stjernqvist.

Han vil fokusere indsatsen på de producenter, der ligger lige under de helt store mærker.

Volvo Entreprenørmaskiner A/S har som andre mærker kæmpet hårdt med finanskrisen, men har med strukturændringer og tilpasning med moderne ledelse formået at komme igennem.

Hvem der skal afløse Per Stjernqvist på posten hos Volvo Entreprenørmaskiner, foreligger der endnu ikke noget formelt om.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141