23948sdkhjf

200 kollegieboliger skal opføres på DTU i Lyngby

Snart bliver det nemmere for internationale studerende at få held med boligjagten, når de skal læse på DTU i Lyngby
Der skal bygges 200 kollegieboliger på hjørnet af Lundtoftevej og Anker Egelunds Vej i den vestlige del af DTU Lyngby nord for København.

Det er totalentreprenør B. Nygaard Sørensen, der i samarbejde med JJW Arkitekter og Bascon skal stå for arbejderne, som går i gang i foråret 2016.

Samlet skal byggeriet bidrage til at lette boligjagten for de mange internationale studerende, der kommer til DTU, skabe et multifunktionelt campusområde og understøtte DTU’s miljømæssige og sociale bæredygtighedsambitioner.

”Hempel Kollegiet, DTU vil afhjælpe manglen på studieboliger i vores område. Hempel Kollegiet, DTU vil desuden skabe mere liv på vores campus i Lyngby, hvor vi allerede har over 1.000 studerende boende. Opførelsen af Hempel Kollegiet, DTU understøtter vores vision om en levende campus, der aldrig lukker, men som pulserer 24-7”, siger Claus Nielsen, universitetsdirektør ved DTU, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at kollegieboligerne tager hensyn til, at de studerende skal kunne fordybe sig i deres studier samtidig med, at de indgår som en aktiv del af DTU’s studenter- og campusfællesskab. Derfor er der arbejdet med et hierarki af fællesskaber inde såvel som ude.

Klar i 2017

Boligerne organiseres i tre klynger, der hver især består af to bygninger med 12 og 13 boliger i henholdsvis to og tre etager.

For at fremme fællesskabet blandt de studerende får hver etage fælleskøkken og studielounge.

Bygningerne viderefører DTU-griddets eksisterende kvaliteter i simple U-former, der hver især omkranser et indre haverum, der bliver et socialt mødested. Ved at bevare skoven så tæt på bygningerne som muligt, skaber man samtidig kollegieboliger, hvor forholdet mellem inde og ude er i centrum.

Der er fri adgang fra det øvrige DTU campusområde til kollegieområdet, der ligeledes griber ud i området, der omgiver DTU.

”Det sociale er afgørende for et godt uddannelsesforløb, og i Hempel Kollegiet, DTU sætter vi fokus på samspillet mellem det sociale og læringsprocesser. Vi har udviklet det sociale rum som en gennemprøvet tilgang til uddannelses- og kollegiebyggerier”, siger Lars B. Lindeberg, partner og leder af Læring og Kultur hos JJW Arkitekter og fortsætter:

”På DTU er det sociale rum både de store fællesskaber, muligheden for at møde virksomheder og invitationen til at blive en del af Lyngby. Samtidigt sikrer vi, at de studerende føler sig hjemme i de mindre boenheder, hvor de bliver en del af et mere intimt fællesskab. Det sociale rum er et socialt bæredygtighedspotentiale, vi tilbyder de 200 internationale studerende, der skal bo på Hempel Kollegiet, DTU”.

Kollegieboligerne ventes klar til indflytning i forbindelse med studiestart i efteråret 2017. jsk


Hempel Kollegiet, DTU
Bygherre: H-Kollegie Fonden
Totalentreprenør: B. Nygaard Sørensen
Arkitekt: JJW Arkitekter
Landskab: JJW Landskab
Ingeniør: Bascon
Administrator: KAB
Bygherrerådgiver: Wissenberg
Areal: 7.400 kvm
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172