23948sdkhjf

Årets skolebyggeri er kåret

Skolen i Sydhavnen i København løb med titlen som Årets skolebyggeri 2015 foran fire andre nominerede projekter
Fem skoleprojekter har kæmpet om titlen som Årets skolebyggeri 2015. En titel, som Skolen i Sydhavnen i København netop er løbet med.

”Det er fantastisk at få sådan en titel, og det kommer faktisk ikke bag på mig. Det er et fantastisk byggeri, der kan en masse ting i forhold til læring, og som er bygget på baggrund af en masse spændende tanker”, siger skoleleder Morten Biering til Licitationen - Byggeriets Dagblad og påpeger, at han har været inde over en del af processen.

Han oplyser, at børnene flyttede ind på skolen den 10. august, og at de derfor fortsat arbejder videre med at lære bygningen at kende.

”Det er en eventyrrejse”, siger han.

Overborgmester glæder sig

Også på overborgmesterkontoret i Københavns Kommune glæder man sig.

”Jeg er rigtig stolt over, at Skolen i Sydhavnen er blevet kåret til Årets skolebyggeri. Skolen i Sydhavnen er et enestående nybyggeri, hvor funktionalitet og design arbejder sammen med det omkringliggende byrum og skaber nogle unikke muligheder for for eksempel at inddrage vandet i undervisningen. Skolereformen stiller nogle nye og spændende krav til undervisningen, og de kan til fulde opfyldes på Skolen i Sydhavnen, der kombinerer fokus på læring og leg med et smukt og moderne udtryk”, siger Frank Jensen (S).

Fokus på sammenhæng

Hos JJW Arkitekter, der har været totalrådgiver på projektet, udtaler indehaver Lars Birn Lindeberg efter kåringen:

“Et hus bliver aldrig bedre end de ambitioner, som bygherren lægger i det. På Skolen i Sydhavnen er Københavns Kommunes ambitioner det bedst tænkelige udgangspunkt for hele vores teams arbejde. Det gælder både ønsket om skabe sammenhæng med byen, hvilket vi har løst ved at placere de udadvendte funktioner i underetagen, invitere bydelens borgere ind på skolen og tage skolen ud i byen. Det gælder især også ambitionen om at give børnene og de ansatte de optimale rammer for læring og social udvikling”, siger Lars Birn Lindeberg og påpeger, at de har sikret skolen en fleksibilitet, der imødekommer behovet for alt fra det store fællesmøde over klassens undervisning ned til den intime seance mellem to klassekammerater.

”Vi har aktiveret alle tag­arealer og hermed udvidet skolens opholds- og læringsmiljøer. Et tiltag, der styrkes af, at vandet er et ekstra læringsrum. Vi har sørget for, at alle etager passer til børnenes udviklingstrin, samtidig med at vi har fokuseret på akustik, indeklima og lysforhold”, fortsætter Lars Birn Lindeberg og påpeger, at hele holdet er både glade og stolte over anerkendelsen.

Skolen I Sydhavnen
Bygherre: Københavns Kommune
Totalrådgiver: JJW Arkitekter
Landskab: JJW Landskab / PK3 Landskab
Ingeniør: Niras
Storentreprenør: B. Nygaard Sørensen A/S, Jakon A/S, G.L.V. Entreprise A/S, Lindpro
Idrætskonsulenter: Keinicke & Overgaard Arkitekter
Byggeledelse: Arkitektfirmaet Friis Andersen
Kunstnerisk udsmykning: Peter Holst Henckel


De nominerede
Det er Nohr-Con, der er vært for konferencen, hvor Årets skolebyggeri bliver kåret. Arrangøren fik tilsendt en lang række forslag til, hvem der skulle vinde prisen. Alle de indkomne forslag er blevet behandlet af en jury, som har udvalgt de fem projekter, der efterfølgende er blevet sat til offentlig afstemning, hvor der er blevet afgivet knap 1.000 stemmer. Foruden Skolen i Sydhavnen var følgende nomineret til titlen som Årets Skolebyggeri 2015:
Campus Tønder
Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet, Odense
Kolding HF og VUC
Vigerslev Allés Skole, Valby


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094