23948sdkhjf

Den rigtige mand og en plads - så er der udlejning

Skanlej i Skanderborg rykker også ind i Silkeborg – og måske flere steder
Efter halvandet års tid med udlejning af maskiner og værktøj i Skanderborg, er firmaet Skanlej nu også rykker ind i Silkeborg. Og hvis det står til den daglige leder af virksomheden, Henning Sørensen, er der flere skud i bøssen.

”Det er jo ikke så svært. Det kræver en mand med den rette indstilling og en plads til maskiner. Så jeg vil ikke afvise, at der kan komme flere afdelinger af Skanlej”, siger Henning Sørensen.

Når maskinudlejeren fra Skanderborg ikke mener, at det er så vanskeligt at ekspandere, hænger det sammen med optimal udnyttelse af synergi og logistik. Største maskine på udlejningslisten hos Skanlej er en 35 tons gravemaskine. Selv sådan en kan hurtigt flyttes fra én afdeling til en anden. Og Skanlej har ikke været ude at købe nye maskiner for at starte den nye afdeling i Silkeborg.

”Vi flytter maskinerne mellem de to afdelinger efter behov. Hvis der kommer flere afdelinger til, får vi måske behov for flere maskiner. Men der vil stadig blive flyttet maskiner rundt for at udnytte materiellet optimalt og samtidig sikre det bedste udbud til kunderne”, siger Henning Sørensen.

Erfaren udlejer

Selv om Skanlej er forholdsvis ny på banen, er Henning Sørensen absolut ikke ny spiller i udlejningsbranchen. Han startede ved DNE Udlejning for 22 år siden, rykkede siden til et andet udlejningsfirma og derefter til JM Trykluft. Efterfølgende startede han selv B. C. Udlejning sammen med en anden og overtog siden virksomheden helt. For fem år siden solgte han den til Cito Stillads og Materiel.

Nu gælder det så Skanlej, som Henning Sørensen var med til at starte i Skanderborg for halvandet år siden.

”Jeg er ansat som afdelingsleder og styrer firmaet i det daglige. Også den nye afdeling i Silkeborg. I øjeblikket har vi omkring 40 maskiner ude at køre hos vidt forskellige lejere. Ganske mange lifte til elementmontage, malere og elektrikere, fortæller Henning Sørensen.

Fint med private

”For et halvt års tid siden lå udlejningen fifty-fifty mellem private og professionelle lejere. Jeg kan se, at det nu svinger mere over på den professionelle del. Men vi har intet imod at leje ud til private kunder, som måske skal bruge en minigraver. Ofte er der tale om weekend-udlejning, hvor maskinerne ellers ville stå stille”, forklarer udlejeren.

På hjemmebanen i Skanderborg står blandt andre Skanderborg-festivalen Smukfest på kundelisten.

”En anden udlejer har den store aftale med festivalen, og det respekterer vi fuldt ud. Men vi ligger lige om hjørnet, og så er det fint, at vi kan levere nogle af de mindre ting, der måske akut bliver behov for. I øjeblikket leverer vi både skure og lifte til filmselskabet Zentropa, som er ved at optage en ny film med blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm her i Silkeborg”, siger Henning Sørensen.

Opsøgende udlejer

”Det gælder om at være opsøgende og forsøge at løse opgaver for kunderne. Jeg henvendte mig selv til Zentropa, da jeg hørte, at der skulle optages film i Silkeborg. Og jo, de skulle bruge noget materiel. Så kunne jeg lige så godt levere det. På samme måde har jeg været en tur rundt til store og små håndværksmestre for at fortælle, hvad vi kan tilbyde, efter at vi er rykket ind i Silkeborg. Ingenting kommer af sig selv”, mener han.

Til gengæld ser han altså ikke de store problemer i at brede sig geografisk.

”Vi holder omkostningerne nede. Når jeg ordner udleveringen af maskiner i Silkeborg, klarer vores kontordame det i Skanderborg. Vi har en enkelt klargøringsmand, men skal have en mere her til Silkeborg, når vi har vores vaskehal på plads. Et eksternt firma flytter maskinerne for os, så vi ikke har behov for egne biler med chauffører. En fast aftale gør, at det alligevel er faste chauffører, der kommer rundt med vore maskiner. De er bare ansat af vognmandsfirmaet”, forklarer Henning Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078