23948sdkhjf

Akuthus finder sin vinder

På et hospital er arkitekturen afhængig af funktionalitet. Tre markante tegnestuer er i finalerunden om nyt akuthus på Bispebjerg Hospital
Nedtællingen er i gang til kåringen af vinderprojektet i konkurrencen om at udforme fremtidens Akuthus, som er navnet på det store hospitalsprojekt i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

På torsdag 24. september bliver det afsløret, om Arkitektvirksomheden C.F. Møller, de rådgivende ingeniører fra Cowi eller et konsortium af KHR, WHR og Arup vinder konkurrencen, hvor regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen vil kåre vinderen.

Akuthuset er det største delprojekt på Bispebjerg og dækker over det egentlige hospital, der skal rumme ankomstområde, akutmodtagelse, røntgen, operationsgang og sengestuer.

Helt nye standarder

”Nu bliver det konkret, hvordan hospitalet skal se ud og fungere i fremtiden. Jeg kan godt love, at det bliver et fantastisk projekt som sætter helt nye standarder for, hvordan vi behandler patienterne,” siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, der er ansvarlig for byggeprojektet til i alt cirka fire mia. kroner.

Det har været en lang vej fra den første ansøgning til Regeringens Ekspertpanel for fem år siden, over helhedsplankonkurrence og ny lokalplan frem til nu, hvor konkurrencen om Akuthuset afsluttes.

”I januar 2014 anmodede 27 internationale hold om at være med i konkurrencen. Det er den største interesse, noget hospitalsprojekt i Danmark har fået, og det er vi stolte af. Det betød et meget bredt felt at vælge fra,” siger Claes Brylle Hallqvist.

Arkitektur indordner sig

Syv hold blev prækvalificerede, og i december 2014 blev de tre finaleteams valgt til næste fase.

”Det forgangne halve år har de tre hold arbejdet og fået feedback på deres forslag. Holdene er gået i dialog om især funktionaliteten i projekterne, og det har været vigtigt at forstå, at på et hospital er arkitekturen afhængig af funktionaliteten,” understreger Claes Brylle Hallqvist.

Efterfølgende skal projektet konkretiseres, og medarbejderne vil spille en stor rolle i den mere detaljerede planlægning. Byggeriet forventes at vare fra 2018 til 2024.

En af de tre er vinderen
De tre hold, der er tilbage i konkurrencen, er:
- C.F. Møller Danmark A/S med underrådgiverne Alectia A/S, Terroir ApS og Søren Jensen A/S.

- COWI A/S med underrådgiverne Nordic Office of Architecture, Christensen og Co Arkitekter, Aart Architects A/S og Marianne Levinsen Landskab ApS.

- KHR arkitekter A/S, WHR Architects Europe og Arup Denmark med underrådgiveren Schønherr A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125