23948sdkhjf

Nu fortæller byggehegnet hospitalets historie

​Hospitalets fortid og fremtid er foreviget i en ny illustration, der pynter på byggehegnet på Bispebjerg Hospital. Kunstneren bag kalder området for ”en perle” og opfordrer besøgende til at gå på opdagelse

​Byggehegn er en nødvendighed - men ikke det kønneste at kigge på. Det bliver der nu gjort noget ved på Bispebjerg Hospital, hvor der bygges nyt hospital. Kranerne snurrer højt over byggepladsen og står i skarp kontrast til de historiske fredede bygninger.

Netop disse bygninger og andre elementer fra det smukke hospitalsområde pryder nu det blå byggehegn. En seks meter lang grafisk illustration fortæller hospitalets liv gennem dets bygninger, helende haver og kunstværker.

Fotogen perle 

Kunstneren og grafikeren bag værket er lokalt kendt. 

Rikke Jensen har tegnet og udsmykket mange bygninger i Nordvest, og hun er særligt begejstret for at arbejde med arkitekturen på Bispebjerg Hospital:

- Det er et fantastisk område. Jeg har heldigvis ingen sygdomserfaring, så jeg forbinder det kun med noget positivt. Jeg synes, det er en perle, og jeg tager ofte gæster med herover, fortæller Rikke, der har gennemfotograferet hospitalets bygninger og haver til projektet.

- Jeg har hundredvis af billeder herude fra. Både bygningerne i deres helhed, men også fotos helt tæt på for at få farven rigtig på murstenene.

Møjsommelig metode

Netop murstenene har hun brugt rigtig meget tid på at få på plads.

- Jeg har tegnet rigtig mange mursten! Jeg tegner dem enkeltvis og laver en blanding af farver, så det bliver spættet på den helt rigtige måde. Lidt ligesom murerne i sin tid valgte stenene ud. Og så skal de placeres i den rigtige rækkefølge. Lang, lang, kort, lang, lang, griner Rikke, når hun beskriver den møjsommelige metode:

- Der er så mange superflotte detaljer på hospitalet, og jeg håber, at grafikken kan få andre til at lægge mærke til detaljerigdommen i fx lamper eller friser på bygningerne. Gå en tur. Se op. Se på haverne. Se byen fra toppen af parkeringshuset, lyder opfordringen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
267 millioner kroner: F35-hangarer bliver markant dyrere
Minister afviser at gå ind i sag om Njals Tårn
Aftale om ny rørledning over den dansk-tyske grænse
Til fælles gavn: Byggefirmaer og studerende sammen på Digitale Dage
Tilbagegang var ingen overraskelse i Hillerød
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.141