23948sdkhjf

Roskilde Festival modtager hæderspris fra Byggesocietetet

”Det Gyldne Søm” går til Nordeuropas største musik- og kulturfestival
Årets modtager af Byggesocietetets hæderspris ”Det Gyldne søm” er Roskilde Festival, der i dag er Nordeuropas største musik- og kulturfestival med over 130.000 årlige deltagere.

Roskilde Festival, der blev grundlagt tilbage i 1971, står dermed for en af de allerstørste kulturelle og sociale begivenheder i Danmark. Hver sommer er festivalen nemlig vært for deltagere fra en lang række lande som oplever musikken og samværet på tværs af alder, kultur og religioner.

”Byggesocietetet ønsker med tildelingen af Det Gyldne Søm til festivalen at anerkende den enorme indsats, der er ydet gennem årene, således at den oprindelige idé og vision er virkeliggjort med stor succes. Succesen er ikke kun til glæde for de mange deltagere på festivalen, men også til stor gavn for hele Danmark, som gennem festivalen markedsføres som et åbent og bæredygtigt samfund”, siger landsformand Tony Christrup fra Byggesocietetet i sin motivering for at Roskilde Festival i år modtager hædersprisen.

Fjerdestørste by

Roskilde Festivals godt 65 ansatte og de mange tusinder af frivillige bygger hvert år en by på en mark, der kan rumme over 130.000 mennesker. Dermed er Roskilde Festival i de otte dage, festivalen varer, Danmarks fjerdestørste by.

Hele overskuddet fra festivalen doneres hvert år til projekter til gavn for børn og unge samt til generelt humanitært og kulturelt arbejde. Ud over at støtte op om dette vigtige arbejde vil Byggesocietetet med tildelingen af hædersprisen gerne anerkende det store logistiske arbejde det er hvert år at bygge en helt ny by uden for Roskilde og nedtage den igen.

Uddelt siden 1979

Byggesocietetet har siden 1979 uddelt hædersprisen Det Gyldne Søm.

Sidste år gik prisen til greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille fra Egeskov Slot på Fyn for hans arbejde for at vedligeholde og udvikle slottet fra 1554.

Året før gik hædersprisen til bestyrelsesformand Else Marie Remmen, Remmen Fonden, for fondens renovering af Hotel D’Angleterre i København.

Hædersprisen består ud over af et gyldent syvtommer søm af et kaligrafisk diplom i ramme.

brahe

Byggesocietetet
Byggesocietet er en interesse- og netværksorganisation med godt 1.300 medlemmer fra bygge- og ejendomsbranchen.
Organisationen indsamler og formidler viden om byggesektoren, arrangerer netværksgrupper, debatterer aktuelle sager og kommer med høringssvar til nye lovforslag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109