23948sdkhjf

Carlsberg Byen får dobbelt så mange almene boliger

Aftale mellem Carlsberg og Københavns Kommune hæver andelen af almene boliger i ny bydel fra 10 til 21 procent
Der bliver dobbelt så mange almene boliger i Carlsberg Byen i forhold til den oprindelige plan.

Carlsberg havde forpligtet sig til, at 10 procent af boligerne i den ny bydel skal være almene boliger. Det er gennem en forhandling mellem Københavns Kommune og Carlsberg nu forhandlet op til 21 procent. Det er et resultat, som kommunen er godt tilfreds med.

Det er ændringer i planloven, vedtaget i Folketinget i begyndelsen af i år, der har givet kommunerne mulighed for at kræve at op til 25 procent af boligerne skal være almene, når private grundejere bygger.

”Med den nye planlov i hånden kan vi skabe det København, vi ønsker, nemlig et København for alle. Det nye værktøj betyder, at vi undgår at dele rig og fattig op i små kolonier, og dermed har vi mulighed for at samle København bedre, når vi får flettet almene boliger ind i de nye byudviklingsområder. Områder som ellers nemt kunne udvikle sig til rigmandsghettoer”, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enh).

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, der er bygherre for den ny bydel, er ifølge kommunikationschef Tine Kastrup-Misir tilfreds med aftalen med kommunen.

Plads til alle slags mennesker

Parterne har aftalt, at der bliver tale om 600 almene boliger fordelt med cirka 400 ungdomsboliger og 200 familieboliger.

Det glæder overborgmester Frank Jensen (S).

”Vi skal holde fast i, at der skal være plads til alle slags mennesker i København. Her er almene boliger en fantastisk måde at sikre, at vi bliver ved med at have en blandet by, hvor mennesker med forskellige indtægter og livsvilkår bor dør om dør og lærer hinanden at kende. Nu har vi sikret, at der bliver almene boliger i det, som tegner til at blive et utrolig flot og attraktivt område i København, og det er jeg meget tilfreds med”, siger overborgmesteren.

Det er ikke besluttet, hvilke boligselskaber der skal opføre og drive de nye almene boliger. Det er heller ikke besluttet, om man anvender en ny partnerskabsmodel, som kommunen har indført, eller om der bliver tale om et udbud. Det er Carlsberg Byen P/S, der som bygherre skal have kontakten til boligselskaberne.

Der er ikke truffet beslutning om byggestart, men i Københavns Kommune håber man, at det kan blive i 2017 og at de første boliger kan stå færdig til indflytning i 2018.

Fakta
Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S står for at bygge i den nye bydel, som vil blive gradvist udviklet over de kommende 10 år.
Bydelen skal blandt andet indeholde kontorer, butikker, restauranter, skoler, kulturinstitutioner og boliger, herunder 600 almene boliger, som ventes påbegyndt i 2017.
De 400 ungdomsboliger ventes at blive på omkring 35 kvadratmeter og koste i omegnen af 3.200 kroner om måneden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14