23948sdkhjf

Nomeco bygger kæmpe lager i totalentreprise

Nomeco i forhandling med entreprenør om totalentreprisekontrakt
Lægemiddelgrossisten Nomeco har indledt forhandlinger med en stor entreprenørvirksomhed om opførelse af det ny højteknologiske lager, som netop er besluttet skal bygges i Skandinavisk Transport Center (STC) ved Køge.

Det er Nomecos største logistiske investering nogensinde. Køb af grunden på 100.000 kvm og opførelse af lager og logistikcenter løber samlet op i cirka en halv mia. kroner.

Lageret skal sandsynligvis opføres i totalentreprise.

Logistikdirektør i Nomeco Per Hansen oplyser, at Nomeco har underskrevet et letter-of-intent med en entreprenør og forventer at kunne skrive kontrakt inden for et par måneder.

Byggestart forventes, afhængig af hvor hurtigt kontrakten kommer på plads og hvor hård vinteren bliver, at blive i perioden fra december i år til marts næste år. Byggeriet skal stå færdig i slutningen af 2017.

Perfekt placering

”Placeringen er perfekt -– både med hensyn til geografi og infrastruktur. Vores nye faciliteter skal være centrallager for den internationale medicinalindustri i hele Norden. Lægemidlerne kommer typisk sydfra og skal distribueres videre mod nord, og vores nye lager placeres således naturligt ved indgangen til Norden - ikke mindst når den nye Femern Bælt-forbindelse måtte stå klar. Det har desuden været vigtigt for os, at hele motorvejsnettet omkring Køge netop nu bliver udbygget, så trafikale problemer ikke bliver en hindring for hurtig og effektiv transport,” siger Nomecos adm. direktør, Henrik Kaastrup.

Bygningerne forventes samlet at blive på 20.000-25.000 kvm, og det fuldautomatiske højlager bliver over 30 meter højt med plads til mere end 50.000 paller.

Grunden i Køge skal fuldt udbygget rumme hovedkontor og administration for Nomecos industridivision, Nomeco HealthCare Logistics.

Hertil kommer desuden højlager, håndtering af lægemiddelforsøg, ompakning af medicin og andre services over for lægemiddelindustrien.

Nomeco bliver den 25. virksomhed, der flytter ind på STC. Bruttoarealet i centret er netop udvidet fra 130 hektar til 180 hektar.

FAKTA
Nomeco A/S er Danmarks største lægemiddelgrossist med leverancer til apoteker og sygehuse over hele landet, og samtidig tilbyder den industrivendte division, Nomeco HealthCare Logistics, en række logistikydelser som centrallager, håndtering af forsøgsmedicin og aftersales-services for medicinalindustrien i hele Norden.
Nomeco er en del af tyske Phoenix Group, der er blandt Europas tre største medicinalgrossister. Nomeco håndterer dermed lægemidler hele vejen i forsyningskæden fra producent til apotek eller hospital.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141