23948sdkhjf

Aalborg tager forskud på nye byrum

Aalborg tester hvordan nye grønne byrum i midtbyen kan tage sig ud
Nye grønne åndehuller, nye byrum og ny spændende arkitektur er på vej midt i Aalborg blandt andet langs Havnefronten, på Godsbanearealet og i Karolinelund.

Således skal en af byens mest centrale pladser, Budolfi Plads omdannes til et stort spændende byrum.

Som en forsmag etablerer Aalborg Kommune midlertidigt fire grønne opholdssteder i fire forskellige byrum i Aalborg Midtby, som alle står over for en forandring i de kommende år.

”Vi udfører et eksperiment, hvor vi vover pelsen og etablerer prototyper på nye grønne byrum i størrelsesforholdet 1:1 på steder i byen, hvor vi endnu ikke er færdige med at diskutere den endelige udformning med borgerne. På denne måde forsøger vi at skubbe debatten om indretningen af vores by ud hvor det sker - i byens rum. Ved at teste nyindretninger i byens rum 1:1 inden vi har fastlagt os på et endeligt design, har vi samtidigt mulighed for at finde ud af, hvordan nyindretningen af de enkelte steder fungerer i praksis”, siger rådmand Hans Henrik Henriksen (S).

Installationerne er tegnet af Landskabsarkitekterne SLA og udføres af Aalborg Kommunes Entreprenørenhed. De er tænkt som grønne arkitektoniske nålestik, som skal bidrage til at pirre borgernes nysgerrighed og sætte tankerne i gang om det potentiale hvert enkelt byrum rummer.

Installationerne etableres i løbet af august og forventes at stå foreløbig frem til 31. januar 2016.

FAKTA
Aalborg fire udvalgte nye byrum er:
Budolfi Plads - som i de kommende år omdannes fra parkeringsplads til et frodigt grønt og mangfoldigt byrum.
Parkeringspladsen Øst for Budolfi Kirke - som nedlægges i forbindelse med den planlagte forlængelse af Algade som gågade og omdannes til en grøn oase i den indre by.
Nytorv - som ligger hvor byen møder havnefronten, og hvor den kommende letbane møder en fremtidig cykelpendlerrute.
Sankt Hans Gade - som er en del af Nørregadepassagen mellem havnefronten og gågaden, og som i de senere år har fået en central placering midt i Aalborgs kulturelle og urbane minefelt mellem biblioteket, Musikkens Hus, Nordkraft og Karolinelund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266