23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION NORDJYLLAND

VEDDUM: Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune indstiller Forslag til Lokalplan 92/2015 for Solfangeranlæg ved Kraftvarmeværket i Veddum til godkendelse med henblik på offentlig høring.

Lokalplanforslaget er udarbejdet for at give kraftvarmeværket mulighed for at supplere deres varmeproduktion med varme fra solfangere.

MARIAGER: Ejeren af Ho­brovej 4A, Mariager, ønsker at nedrive en del af en staldlænge, som er erklæret bevaringsværdig i Mariager Kommuneatlas fra 1994.

Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune har besluttet at videresende ansøgningen til Byrådets godkendelse på visse betingelser vedrørende udseendet af den ombyggede gavl.

Nedrivningen er en del af en udvidelse af ejendommen, som omfatter opførelse af ny hal.

Forvaltningen vurderer ikke, at staldlængen har en stor betydning for det samlede bevaringsværdige gårdkompleks omkring den store gårdsplads. Forvaltningen ønsker dog at indgå i en dialog med grundejer, så den nye gavl får et udseende i respekt for det oprindelige byggeri.

REGION SJÆLLAND

HOLBÆK: Holbæk Kommune har meddelt dispensation fra museumsloven til Knabstrup Gods til nedbrydning af cirka 10 meter stendige på Holbækvej 298 i Knabstrup i forbindelse med oprensning efter en olieforurening. Diget skal genskabes efter endt oprensning. Reetableringen skal påbegyndes inden udgangen af 2015 og være endeligt afsluttet senest 1. maj 2016.

SORØ: Sorø Kommune har givet landzonetilladelse til et nyt vejanlæg syd for Frederiksberg og afgjort, at det ikke er VVM-pligtigt.

Det er et nyt vejanlæg fra Skælskørvej ind til det kommende boligområde Klokkergården, det handler om.

Klagefristerne på de to afgørelser udløber den 9. september.

REGION MIDTJYLLAND

HEDENSTED: Hedensted Fjernvarme har planer om at opføre et 23.000 kvm stort solvarmeanlæg vest for Vestre Ringvej og nord for Hovedvejen i Hedensted.

Det har fået to grundejerforeninger til at protestere. Ikke over anlægget, men over placeringen, skriver Horsens Folkeblad ifølge Dansk Fjernvarme.

Grundejerforeninger har foreslået andre placeringer for solvarmeanlægget.

REGION SYDDANMARK

FYNSHAV: Nu kan både store og små i Fynshav snart udfordre konditionen, styrken og balancen udendørs. Der er nemlig indgået en aftale om opførelse af et udendørs bevægelsesanlæg i byen, som skal ligge ved Sydstranden i forlængelse af Alsstien, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Der er stor opbakning til projektet, og bylauget i Fynshav, Fryndesholm Skole og Efterskolen Epos har sagt ja til at stå for den daglige drift af anlægget. Sønderborg Kommune tager sig af etableringen af anlægget.

Det er planen, at anlægget skal stå klar i løbet af efteråret.

FYNS HOVED: Niras har udarbejdet et skitseprojekt med beskrivelse af tre løsningsforslag til kystbeskyttelse ud for Hulvej på Fyns Hoved. Skitseprojektet er modtaget af Kerteminde kommunen og sendt til udtalelse hos Kystdirektoratet, ejerne af Hulvej 60, 62, 66, 68, 72, 74, 76 og 78 og Fyns Hoved Camping.

Løsningsforslag A omfatter retablering og optimering af det eksisterende anlæg – det vil sige diget, skråningsbeskyttelsen og høfderne. Løsningen vil sikre mod oversvømmelse. Prisen for løsning A er ikke estimeret, men vil være den billigste løsning.

I forslag B etableres tre bølgebrydere cirka 100 meter fra land, med en længde på 65 meter og en intern afstand på 65 meter. Herudover skal eksisterende dige og skråningsbeskyttelse retableres og optimeres. Løsningen vil forbedre sikringen mod oversvømmelse. Badekvaliteten vil muligvis blive forbedret, men lokale strømforhold rundt om bølgebryderne kan skabe uhensigtsmæssige situationer for badegæster, hedder det i forslaget. Prisen for løsning B er estimeret til små 22 mio. kroner.

I forslag C udbygges det eksisterende anlæg sådan, at de fleste høfder fjernes og de tilbageværende forlænges. Derudover etableres to store høfder.

I henhold til skitseprojektet, vil dette give en harmonisk og ensartet, velsikret kyststrækning, hvor de korte, eksisterende høfder opretholder en kystnær beskyttelse, mens de to store høfder sikrer det overordnede område. Herudover skal eksisterende dige og skråningsbeskyttelse reetableres og optimeres. Kystfodring med godt strandsand vil skabe en badestrand. Denne løsning vil forbedre sikringen mod oversvømmelse og badekvaliteten. Prisen for løsning C er estimeret til 18,5 mio. kroner.

Miljø- og Teknikudvalget besluttede på sit seneste møde at fremme sagen, under forudsætning af, at der arbejdes videre med løsning A.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093