23948sdkhjf

Erhvervsvenlige åbningstider på genbrugspladser vinder frem

Landets genbrugspladser koordinerer i højere grad åbningstiderne med håndværkernes arbejdsdag, viser analyse
Det er blevet lettere for håndværkere at aflevere affald på genbrugspladserne i det tidsrum, der typisk kendetegner deres arbejdsdag.

Ifølge en ny analyse fra Dansk Byggeri er det i 71 kommuner nu muligt at aflevere affald på en genbrugsplads i minimum otte timer i tidsrummet mellem kl. syv og 17.

Til sammenligning havde en genbrugsplads i 64 kommuner i 2014 minimum åbent i otte timer mellem kl. syv og 16. Det samme tal i 2013 og 2012 er henholdsvis 48 og 45 kommuner.

”Vi er tilfredse med at se effekterne af vores arbejde på området, og at kommunerne i højere grad er begyndt at lytte til behovet hos virksomhederne. Men vi er ikke i mål endnu. Der er stadig kommuner, som ikke har åbent i hele perioden - Aalborg for eksempel -, så vi fortsætter arbejdet”, siger miljøkonsulent i Dansk Byggeri, Simon Stig-Gylling til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han fremhæver, at en åben dør i hele perioden er vigtig for at minimere spildtid i byggebranchen og påpeger, at det sparer virksomhederne for unødige ekstraudgifter, som i sidste ende også vil komme brugerne af håndværksydelserne til gode.

Virksomhed dropper plads

At det har stor betydning med erhvervsvenlige åbningstider er Thorkild Brouer fra Tømrerfirma Thorkild Brouer A/S i Ebeltoft enig i.

Han har selv opgivet genbrugspladsen, som ligger tæt på ham, da den blandt andet har lukket om mandagen og først åbner kl. 13 tirsdag - fredag.

”Det kan jeg ikke rigtig bruge til noget”, siger han og forklarer, at han i stedet har valgt at sætte containere op på sin grund og sorterer affaldet der.

”Nu har jeg selv pladsen til det, men det er der mange, der ikke har, og så får de problemer med at komme af med affaldet”, siger han og påpeger, at man i Syd- og Norddjurs er i dialog om udfordringerne. Ud over bedre mulighed for at aflevere sit affald i tidsrummet mellem kl. syv og 17, har landets håndværkere også fået flere muligheder for at aflevere affald døgnet rundt.

Fra 2014 til 2015 er der nemlig sket en stigning fra otte til 11 døgnåbne pladser.

”Jeg synes, at det er en rigtig god ting, at de pladser er der. Der er mange håndværkere, der starter kl. 5.30 og slutter sent, så det giver nogle ekstra muligheder”, siger Albert Christiansen, håndværksmester i AC-Tag & Facade A/S, der har base i Ringsted.

Han påpeger, at han ikke selv har de store muligheder for at gøre brug af en døgnåben plads, men håber, at tendensen spreder sig.

”Som håndværksmester kan jeg godt se en fordel i, at mine medarbejdere kan køre ud og læsse af, når der ikke er andre på pladsen. På den måde skal de nemlig ikke bruge tid på at vente på, at andre bliver færdige”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11