23948sdkhjf

Danmarks første OPP-plejecenter er taget i brug

Plejecenter i Vonsild ved Kolding består af 60 boliger, og OPP-temaet står for drift og vedligehold i en 20-årig periode
Danmarks første og hidtil eneste plejecenter, som opføres som OPP, er netop blevet indviet.

Det drejer sig om om plejecentret Vonsild Have Kvarteret i Kolding Kommune. Centret består af 60 plejeboliger med enten to eller tre rum. Derudover rummer det en café og en wellness-afdeling.

Det er Kolding Kommune, der har udbudt projektet. Det multinationale selskab Attendo A/S, der leverer hjemmepleje, står i spidsen for OPP-teamet, der har ansvar for opførelse, drift og vedligehold, pleje og omsorgsydelser samt administration af boligerne i en 20-årig periode.

Hele konceptet er bundet sammen i tæt samarbejde mellem Attendo og totalentreprenøren Dansk Boligbyg A/S og i løbende dialog med Kolding Kommune.

Resultatet er et plejecenter, der - udover at opfylde en række krav til bæredygtigt byggeri - er indrettet optimalt til borgernes hverdag.

”Det har været et anderledes og spændende projekt, og en udfordring at finde de forskellige roller for samarbejdspartnerne. OPP er stadig en ny samarbejdsform, så håndbogen ligger ikke klar på forhånd, men er en del af hele processen, og vi er klar til nye opgaver”, siger projektchef Jannik Jensen fra Dansk Boligbyg.

Han oplyser, at Dgnb-certificeringen har stillet høje krav til de mindste detaljer og de anvendte materialer både i indkøb, produktion og nedbrydning.

”Vi har med andre ord skullet tænke hele livscyklussen ind i byggeriet”, siger Jannik Jensen.

Holbæk også på vej

Plejecentrets facility manager Kemp & Lauritzen har tegnet en 20-årig administrationsaftale med ejendomsforvaltningsselskabet Deas, som skal stå for administration af plejecentret. Efter de 20 år overdrages plejecentret til kommunen i aftalt kvalitet.

Vonsild Have Kvarteret forvaltes efter almenlejeloven, og dermed kommer Deas til at høste de første erfaringer med administration af en ejendom, der både skal overholde de gældende OPP-regler og almenlejeloven.

Deas skal blandt andet opkræve husleje, håndtere indvendige vedligeholdelseskonti, udarbejde driftsbudgetter, årsregnskaber, forbrugsregnskaber, lejekontrakter og sikre, at beboerdemokratiet opfyldes.

Holbæk Kommune har i år som den anden kommune udbudt et plejecenter som OPP.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093