23948sdkhjf

Ny rapport: Alle har fejlet på supersygehusene

Tilsynet med de stærkt forsinkede og fordyrede sygehusbyggerier skal styrkes, lyder det fra sundhedsministeren efter en ny evaluering

Ingen går fri af kritik i en ny rapport, der zoomer ind på byggeriet af landets supersygehuse, som med store overskridelser på budget og tidsplaner pt. ikke fremstår ”super”.

Det skriver Berlingske.

Konklusionerne lyder ifølge Berlinske blandt andet, at byggebranchen har været ”presset på ressourcer med den nødvendige ekspertise inden for sygehusbyggeri”, at regionerne i rollen som bygherre har været overmatchet af de store projekter samt, at der er sat for mange af de enorme projekter i søen samtidig.

16 sygehusprojekter, der har været afsat cirka 60 mio. kr. til, har indtil videre overskredet budgetterne med 7,3 mia. kr. Og den samlede ekstraregningen vil efter alt at dømme stige yderligere.

Ny taskforce

For at rette op på problemerne, og for at styrke styringen af sundhedsvæsenets fremtidige byggeprojekter, vil indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) nu styrke tilsynet med byggeprojekterne.

- På den lidt længere bane vil vi undersøge, hvordan vi bedre kan styre og understøtte, at nye projekter følges fra start til slut og dermed sikre, at vi fremover står langt bedre rustet til at styre store investeringsprojekter inden for sygehusbyggeri, siger Sophie Løhde til Berlingske.

Fra værktøjskassen skal der nu trækkes en ekstern taskforce, som skal se sygehusbyggerierne efter i sømmene og komme med måder at få dem færdiggjort med sikker hånd.

Artiklen er en del af temaet De syge supersygehuse .

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094