23948sdkhjf

Arealudviklingsselskab falder efter nej fra Ankestyrelsen

Aabenraa Kommune og Realdania By & Byg må ikke etablere et arealudviklingsselskab og indskyde et areal i Aabenraa i selskabet uden offentligt udbud

Planerne om byliv og et samspil mellem Aabenraas historiske bymidte og den fremtidige udvikling af et område i Nørreportkvarteret får ikke den planlagte form.

Ankestyrelsen giver afslag på etablering af et arealudviklingsselskab mellem Aabenraa Kommune og Realdania By & Byg, og parterne går derfor ikke videre med planer om et arealudviklingsselskab.

- I Aabenraa Kommune er vi ærgerlige og overraskede over, at Ankestyrelsen har givet os afslag, udtaler Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen (K), i en pressemeddelelse.

- Vi tager dog en række gode erfaringer med os i forhold til selskabsdannelse, når vi i fremtiden skal arbejde videre i Nørreportkvarteret og i området Nord for Kilen, som er et udviklingsprojekt af endnu større kompleksitet, størrelse og varighed end Nørreportkvarteret, fortsætter borgmesteren.

Ikke stort nok

Partnerskabet blev søsat i foråret 2023, hvor duoen indgik aftale om at afsøge muligheden for et arealudviklingsselskab med en målsætning om at udvikle et areal i det historiske Nørreportkvarter i Aabenraa.

Ved præsentationen om ambitionerne for samarbejdet i sommeren 2023 oplyser parterne, at de samlet vil investere 8-11 mio. kr. i projektet. Penge, som de ville få tilbage, når byggeriet var opført, og projektet afsluttet.

Ankestyrelsens afslag bunder i, at arealudviklingsselskaber typisk er mere komplekse, er arealmæssigt større og har en længere tidshorisont.

- Vi har været bevidste om, at der var tale om et meget lille arealudviklingsprojekt, men med stor betydning for bykvaliteten. Vi er kede af, at vi er ude, men selvfølgelig tager vi Ankestyrelsens afgørelse til efterretning, siger Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg.

Ny proces

I projektarbejdet har der været nedsat en styregruppe, hvor Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen, og 2. viceborgmester, Thomas Andresen (V), har været politisk udpeget til at sidde.

Nu venter en ny proces og arbejde for at sikre både bypark og boliger i Nørreportkvarteret med afsæt i det tidligere arbejde. 

- Disse erfaringer skal naturligvis indgå i det fortsatte udviklingsarbejde, så vi forhåbentlig om kort tid kan præsentere en proces, der bakker op om byrådets ambition om bypark og boliger samtidig med aktiv borgerinddragelse, siger Thomas Andresen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156