23948sdkhjf

Fuglen der sikrer godt indeklima

Et godt indeklima er en stor udfordring i klasselokalerne. Den lille fugl Birdie®, der måler CO2, motiverer til at skabe et godt indeklima. Når indeklimaet bliver usundt, falder fuglen ganske enkelt død om, og så er det tid til at lufte ud. Når indeklimaet er godt igen, genopliver Birdie®. Fuglen, der er patenteret danskproduceret design og fremstillet i genbrugsplast, sætter effektivt indeklimaet på skemaet i klasselokaler.

Danske børn bruger 20 % af deres vågne tid i folkeskolen. Desværre præges mange klasselokaler af dårligt indeklima, hvilket går ud over indlæringen. Eksperternes bedste råd mod et dårligt indeklima er at lufte ud. Sundhedsstyrelsen anbefaler udluftning to til tre gange om dagen. Birdie® fortæller intuitivt, når det er tid til at lufte ud.

”Vi ved fra blandt andet Realdanias indeklimarapport, at i langt de fleste klasselokaler rundt om i landet, bliver grænseværdierne for CO2 overskredet i store dele af undervisningstiden. I udviklingen af Birdie® har vi kombineret adfærdsdesign og state-of-the-art sensorteknologi for at forbedre indeklimaet,” siger Hans Augustenborg, der sammen med Andreas Kofoed Sørensenhar lanceret og udviklet den lille fugl.

”Adfærdsforskning peger på, at vores hjerne reagerer meget stærkere på farver og visuel kommunikation end fx. tal og bogstaver. Birdie® styrker dialogen i klasselokalet og skaber aktiv handling og læring, hvilket kan være sværere at opnå med et display på væggen eller en app, som giver en talværdi på indeklimaet,” fortæller Hans Augustenborg.

Fugl er udsprunget af minerne

Et dårligt indeklima påvirker ikke blot indlæringsevnen, men øger risikoen for at udvikle astma, hovedpine, allergier og søvnforstyrrelser. Den prisvindende danskdesignede fugl tager udgangspunkt i historien. I gamle dage tog minearbejdere kanariefugle med i kulminen for at blive påmindet om giftige gasser. Når fuglen besvimede, var det tid til at komme op af minen. Med en indbygget CO2-sensor fungerer Birdie® på nøjagtig samme måde - bare i dit hjem, på dit kontor eller i dit klasseværelse. Sensoren er produceret af Sensirion i Schweiz.

Fuglen har bredt vingerne ud

Birdie® har allerede fundet vej til klasselokaler. I februar lancerede Birdie® en kampagne i samarbejde med børnelungefonden, hvor der blev doneret en fugl til et dansk klasselokale, hver gang en fugl blev solgt.

”Kampagnen i februar betød, at mere end 500 små fugle bredte vingerne ud og øj ind i klasselokalerne, hvor de kan være med til at sikre, at børnene får et bedre indeklima,” siger Hans Augustenborg.

Birdie® samarbejder også med WWF, hvor hvert salg af en blå Birdie® støtter arbejdet med at redde truede fuglearter.

Læs meget mere om den lille fugl https://www.birdie.design/dk

FAKTA

Når luftkvaliteten er dårlig, falder Birdie® død om, indtil du åbner vinduet, og giver den et friskt pust luft.

  • Patenteret og prisvindende dansk design
  • Produceret i 100% genbrugsplast
  • Højkvalitets CO2-sensor-teknologi fra Schweiz
  • Allerede på væggen i tusindvis af hjem i +60 lande

Kilde: Birdie Scandinavia ApS

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095