23948sdkhjf

Dansk arkitekt ser gode muligheder i Island og opretter kontor

Arkitema følger efter Cowi og opretter nu også kontor i Island

Det danske arkitektfirma Arkitema vil nu også slå sine folder i Island.

Virksomheden er ejet af Cowi, der sidste år købte den islandske ingeniørvirksomhed Mannvit og dermed fik et ben i den islandske byggeindustri. 

I en pressemeddelelse kalder Arkitema det "naturligt" også at oprette et kontor i Island, da "flere kunder på markedet efterspørger integrerede løsninger fra deres rådgivere". 

Til at lede Arkitema-kontoret er Hallgrímur Thor Sigurdsson blevet ansat som Design Director, og Arkitema oplyser, at det er forventningen, at han inden længe vil få følgeskab af flere arkitekter. 

Selskabet har nemlig allerede "en række konkrete projekter i ordrebogen, ligesom man påtænker at deltage i flere konkurrencer og tilbud", fremgår det. 

- Det islandske marked er i en rigtig positiv udvikling, og vi ser nogle gode muligheder for at skabe en sund arkitekturforretning. Markedet efterspørger mange af de kompetencer vi har i Arkitema inden for eksempelvis sundheds- og energibyggeri, og i samarbejde med vores mange nye Cowi-kolleger i Island, vil vi komme til at kunne tilbyde gennemprøvede løsninger i høj kvalitet, siger Glenn Elmbæk, Managing Director i Arkitema.

Ikke et ukendt ansigt

Hallgrímur Thor Sigurdsson har tidligere arbejdet 11 år på Arkitemas kontorer i Aarhus og København, inden han flyttede til Nordic Office of Architecture, hvor han senest har arbejdet som direktør på virksomhedens islandske kontor.

 Han er også manden bag Arkitemas hidtil eneste projekt i Island, Akureyri Kulturhus, der slog dørene op i 2010.

- Jeg er rigtig glad for at komme ”hjem” til Arkitema, som jeg har et helt særligt bånd til. Nu har jeg muligheden for at stå i spidsen for en helt unik opgave, hvor jeg ser frem til at kunne hjælpe med at opbygge det nye kontor. Der er en god udvikling i gang i Island, og vi har allerede en række projekter i bogen, som jeg ser frem til at udvikle i tæt samarbejde med kommende kolleger her på kontoret, men også med god assistance fra kollegerne i Danmark, siger Hallgrímur Thor Sigurdsson.

Arkitemas kontor i Island åbnede officielt 1. april. Det er placeret sammen med Cowis kontorer i Reykjavik, fremgår det af pressemeddelelsen.

Netop Cowi har tidligere forklaret, at opkøbet af Mannvit, som siden har skiftet navn til Cowi, har til formål at styrke Cowis markedsposition i Norden. Opkøbet blev gennemført i maj 2023.

I et interview med Licitationen tilbage i februar forklarede Henrik Winther, chef for Cowi Danmark, at Cowi har et ønske om at vokse fra 280 medarbejdere på Island til forhåbentlig omkring 400 inden for de næste fem år. 

- Vi har ambition om at blive den største rådgiver på Island, sagde han dengang. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126