23948sdkhjf

Ejendomsinvestor med investeringer for 67 milliarder slutter op om klimainitiativ

Klimainitiativet Reduction Roadmap 2.0, der arbejder for et lovkrav om, at nybyggeri i Danmark skal leve op til Parisaftalen, får mere markant opbakning

PFA slutter sig til de hundredvis af virksomheder og organisationer fra hele byggeriets værdikæde, som allerede har tilsluttet sig Reduction Roadmap-initiativet.

Reduction Roadmap arbejder for et lovkrav om, at nybyggeri i gennemsnit højest må udlede 5,8 kilo CO2e/kvm/år. fra 2025, for at Danmark kan overholde målsætningen i Parisaftalen. I dag er lovkravet, at man højest må udlede 12 kilo CO2e/kvm/år.

- Vi støtter i PFA op om Parisaftalen og har en målsætning om at nedbringe CO2-ledningen fra vores danske ejendomme med 35 pct. inden 2025 sammenlignet 2019. Men skal vi i mål med en grønnere ejendomssektor, er det helt centralt med nogle ambitiøse fælles spilleregler for CO2-reduktioner, siger Peter Morgan, ejendomschef i PFA, i en pressemeddelelse.

PFA er blandt Danmarks største ejendomsinvestorer med investeringer for cirka 67 mia. kr. Før årsskiftet annoncerende to andre sværvægtere blandt bygherrerne, AP Pension og Københavns Kommune, også deres støtte til Reduction Roadmap.

- Det er pengene, der sætter retningen

Ingeniørvirksomheden Artelia og arkitektvirksomhederne Cebra og Effekt er initiativtagere til Reduction Roadmap 2.0, som er målrettet opførelsen af nye parcelhuse, etageboliger og kontorbyggerier i Danmark.

- Når investorer som PFA tilslutter sig med en portefølje på over 60 milliarder, er det tydeligt, at byggeri, der flugter med Paris-aftalen, er skalerbart, siger Mikkel Schlesinger, der er medstifter af Reduction Roadmap og partner i Cebra.

- Det er pengene, der sætter retningen, og rykker investeringerne sig, flytter branchen med. Derfor er vi selvfølgelig utroligt glade for, at PFA sammen med snart 600 virksomheder ønsker at ændre lovgivningen, så vi kan flytte branchen hurtigt og i fællesskab, fortsætter han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111