23948sdkhjf

Kommune ser ind i trecifret millionregning på nedslidt skole

Nybyggeri har vist sig for dyr, og i stedet ser Lærkeskolen i Stenløse ind i en renovering

Det vil koste knap en halv mia. kr. at bygge en ny skole som erstatning for nedslidte Lærkeskolen i Stenløse. 

Den regning er politikerne i Egedal Kommune ikke klar til, og i stedet er der i Plan- og Byudviklingsudvalget samt Skole- og Uddannelsesudvalget bred enighed om at se mod en renovering, skriver Sjællandske Nyheder

Men også her skal der et trecifret millionbeløb til. Det i et spænd fra 170 til knap 340 mio. kr. alt afhængigt af, om der skal være tale om en fuld renovering eller ej. 

Den helt dyre model har flere af politikerne svært ved at se, at kommunen har økonomien til. Omvendt fortæller flere, at 170 mio. kr. heller ikke er nok. 

- Jeg skal ikke kunne sige, hvor vi ender henne, men jeg tror ikke 170 mio. kr. er nok. Den løsning rækker ikke, hvis vi skal løfte Lærkeskolen, så vi kommer nok til at give et par tillægsbevillinger oveni i de 170 mio. kr., siger Jens Skov (SF), formand for Skole- og Uddannelsesudvalget, blandt andet til Sjællandske Nyheder. 

Næste skridt er, at politikerne i Byrådet senere på måneden skal tage stilling til en eventuel renovering. Derefter skal der frem mod fagudvalgsmøder inden sommerferien arbejdes med en tids- og projektplan. 

Jens Skov håber, at projektet kan løbe af stablen fra engang i 2025. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141