23948sdkhjf

Færre store entrepriser koster midtjysk ejendomskæmpe

Omsætningen falder under milliardmærket hos Bach Gruppen, som dog stadig præsterer et trecifret millionoverskud

Ejendoms- og byggekæmpen Bach Gruppen må igen notere sig et stort dyk i overskuddet. 

Selskabet med hovedsæde i Viborg kom således ud af 2023 med et plus på 167 mio. kr. før skat, hvilket var et fald på 122 mio. kr. i forhold til året før. Ser man endnu et år tilbage i bøgerne, var overskuddet på 392 mio. kr. i 2021. 

Trods tilbagegangen betegner Bach Gruppens ledelse resultatet som både ”meget tilfredsstillende” og påpeger, at det var som forventet med henvisning til, at forventningen sidste år lød på et resultat før skat i niveauet på 150-200 mio. kr.

- 2023 har været et udfordrende år, hvor særligt de stigende renter har påvirket resultatet. Renterne er i 2023 steget med 67 mio. i forhold til året før. På den baggrund kan vi kun være tilfreds med resultatet, udtaler Palle Buhl Jørgensen, direktør i Bach Gruppen Holding, i en kommentar til udviklingen.

- Vi er særlig stolte over, at lejeindtægterne for 2023 er steget med mere end 23 mio. kr. årligt eller 10 pct. og dermed bidrager markant positivt til årets resultat, uddyber direktøren.

Afslutning af en række igangværende byggerier har også trukket op. Året før stod det dog bedre til på entreprise-siden, påpeges det også i årsrapporten.

Bach Gruppen

  • Bach Gruppen med hovedkontor i Viborg er grundlagt i 1965.
  • Består af en sammenslutning af en række selskaber, der alle er bygget op omkring grundlæggeren Finn Bach, som stadig er involveret i firmaet.
  • Beskæftiger sig primært med udlejning af bolig- og erhvervsejendomme samt produktion indenfor byggeindustrien.
  • Råder i dag over mere end 656.000 kvm boliger og erhverv.
  • Ud over at have egen bygge- og entreprenørafdeling omfatter Bach Gruppen også virksomheder, der leverer hovedparten af de råvarer og materialer, som bruges ved bygge- og anlægsopgaver.

Kilde: Bach Gruppen

Færre store entrepriser

Tilbagegangen ses således også på toplinjen.

Nettoomsætningen faldet til 744 mio. kr. i 2023 fra 1,3 mia. kr. året før. Forklaringen er ifølge årsrapporten, at der i 2022 blev afsluttet flere større entrepriser med en samlet omsætning på 430 mio. kr.

Når bøgerne bliver lukket på regnskabsåret 2024, forventer Bach Gruppens ledelse at se et positivt resultat før skat i niveauet 100-175 mio. kr.

Landskendt

Koncernens kerneforretning er ejendomsudlejning, hvor den samlede brutto lejeindtægt i 2023 udgjorde 266 mio. kr. - det højeste lejeniveau i koncernens historie.

Holdingselskabet samlet et vidt forgrenet net af selskaber inden for seks kategorier: Ejendomme, byggeri, byggematerialer, råstoffer samt biler og andet og meget andet. 

Bach Gruppen Holding
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. kr. mio. kr.
Omsætning 744 1.299
Bruttofortjeneste 397 251
Resultat før finansielle poster (EBIT) 322 380
Resultat før skat 167 289
Årets resultat 127 235
Aktiver i alt 6.707 6.394
Egenkapital inkl. minoritetsinteresser 2.356 2.242
Antal ansatte 297 289
Kilde: Bach Gruppen Holding

Selskabets erhvervslejemålene er primært placeret i Viborg, men også i blandt andet Silkeborg, Randers, Ikast, Herning og Aarhus.

Dermed er Bach-navnet særdeles velkendt i hjembyen og lokalområdet. I den landsdækkende og brede offentlighed blev Bach Gruppen kendt for sin rolle omkring skandalehøjhuset Njals Tårn på Bryggens Bastion på Amager.

En henvendelse fra en whistleblower førte til fund af underlødig beton i fundamentet på det 86 meter høje byggeri, ligesom der blev rejst anklager om fusk med dokumentationen for at dække over ugerningerne.

Da skandalen tog fart beordrede Københavns Kommune projektet sat i bero, indtil det kunne påvises, at byggeriet var lovligt.

  

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142