23948sdkhjf

Aarsleff-selskab er på vej op efter dyk

Kabel- og ledningsentreprenøren Petri & Haugsted løfter både top- og bundlinjen i nyt regnskab

Omsætningen kravler igen opad hos Aarsleff-selskabet Petri & Haugsted A/S. 

Efter flere års vækst tog toplinjen et dyk på godt 100 mio. kr. i 2021/22, men nu er kabel- og ledningsentreprenøren altså på vej op igen. 

Mere konkret er omsætningen vokset fra 311,3 mio. kr. til 352,8 mio. kr. i det nyligt offentliggjorte regnskab for 2022/23. I februar sidste år fortalte adm. direktør Jacob Thor Hansen ellers, at ambitionen var at lande en toplinje på niveau med 2021/22.

"Kabel- og ledningsaktiviteterne har i løbet af regnskabsåret været fornuftige, og har samlet givet et højere aktivitetsniveau end forventet", lyder det i ledelsesberetningen, hvor den grønne omstilling fremhæves som en medvirkende årsag. 

Over for Licitationen oplyser direktøren, at regnskabet overordnet følger den plan, der er lagt.

Han oplyser, at det er positivt påvirket af, at Petri & Haugsted er kommet ind på markedet for kabel- og ledningsarbejde i forbindelse med elforsyning og elinfrastruktur i Danmark. 

- Det er med til at løfte, siger han. 

Netop kabel- og ledningsarbejder er det, der nu rent er i fokus i virksomheden, som i regnskabsåret er flyttet fra den mangeårige adresse i Rødovre til et hovedkontorfællesskab med Aarsleff-selskaberne Wicotec Kirkebjerg A/S og E. Klink A/S i Taastrup. 

Tidligere har også anlægs- og brolægningsaktiviteter været en del af Petri & Haugsted, men de aktiviteter er, som Licitationen tidligere har omtalt, flyttet til Per Aarsleff A/S.

- Det giver bedre synergi for os at fokusere forretningen på at være en specialiseret anlægsentreprenør, da vi kan tilpasse vores forretningssystemer og processer fuldt ud på kabel- og ledningsarbejde, sagde Jacob Thor Hansen i februar sidste år. 

Kort om Petri & Haugsted

Petri & Haugsted A/S, der er en del af Aarsleff-koncernen, er en specialiseret anlægsentreprenør indenfor kabel- og ledningsarbejder inden for kerneområderne:

  • Data- og kommunikationskabler
  • Elforsyning og el-infrastruktur
  • Rørinfrastruktur og blæsning af fiberkabler
  • Drift- og serviceaftaler

Blevet færre

Niveauet på toplinjen i det nye regnskab venter entreprenøren at fastholde i indeværende regnskabsår. Desuden forventes "et tilfredsstillende positivt resultat".

Hvad det præcist dækker over, ønsker Jacob Thor Hansen ikke at uddybe nærmere.

Han oplyser, at de som virksomhed ikke er "omsætningsfikseret" men har øjnene mere rettet på bundlinjen.

- Vi vil have en lønsom forretning, siger han.

I 2022/23 har Petri & Haugsted løftet indtjeningen. Resultatet før skat lander på 7,6 mio. kr. mod 5,6 mio. kr. året før.  

Årets resultat er opgjort til 5,8 mio. kr. og er med entreprenørens egne ord "som forventet" - dog påvirket af de generelt stigende omkostninger samt renter til finansiering af arbejdskapital".

Overskudsgraden på 2,8 pct. ligger endnu under virksomhedens målsætning om 5 pct. 

- Målet er stadig 5 pct. Lige det eksakte tidspunkt, (for hvornår entreprenøren når det, red.), holder vi for os selv, siger Jacob Thor Hansen. 

Petri & Haugsted har i regnskabsåret i gennemsnit beskæftiget 232 ansatte. Det er 28 færre end året før. 

Faldet hænger ifølge Jacob Thor Hansen sammen med den overdragede anlægsforretning til Aarsleff. Han vurderer, at virksomheden i dag er oppe på 250-260 ansatte.

PETRI & HAUGSTED A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22
mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 352,8 311,3
Bruttoresultat 34,2 30,9
Resultat af primær drift 9,9 6,6
Resultat før skat 7,6 5,6
Årets resultat 5,8 4,3
Egenkapital 74,9 72,1
Antal ansatte 232 260
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: regnskab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.016