23948sdkhjf

Afvikling koster: Koncern bag konkursramt typehusfirma i minus

Underskuddet i koncernen bag den konkursramte husbygger Hansen Huse var større end ventet og kostede egenkapitalen

Konkursen i Hansen Huse har være en dyr fornøjelse for koncernen bag typehusfirmaet, Hansen Gruppen. 

Det viser selskabets regnskab for perioden 1. juli 2022 - 30. juni 2023, hvor der trækkes tråde til netop Hansen Huses konkurs i oktober sidste år.

”Koncernens aktiviteter har primært bestået af opførsel af enfamiliehuse. Som følge af, at det ikke har været økonomisk rentabelt at drive virksomhed på dette marked, har koncernen afviklet en stor række af sine aktiviteter i regnskabsåret,” skriver firmaets ledelse i årsrapporten om årets store ændring.

Resultatet blev et minus på 9,6 mio. kr. før skat, hvor der året før var underskud på 12,6 mio. kr. før skat. Underskuddet betød, at egenkapitalen var negativ med 6,2 mio. kr. på skæringsdatoen 30. juni 2023.

Økonomisk betød det også, at firmaet landede et andet sted end et forventet på minus i intervallet 0,5 og 2,5 mio. kr. i forbindelse med afviklingen af aktiviteten i Hansen Huse A/S.

”Der har dog været en del flere omkostninger forbundet med afslutning af projekter, afvikling af driftsselskabets medarbejdere samt afvikling af driftsselsskabets aktiver end det var forventet,” skriver ledelsen i årsrapporten.

Ejerkredsen bag Hansen Gruppen er David Brandt Klug, Mark Højer Hansen og Steffen Højer Hansen, der hver har en tredjedel af ejerskabet. Trioen stod også bag Hansen Huse.

Tror på millionplus

Hansen Huse gik konkurs i oktober sidste år efter adskillige måneder, hvor aktiviteterne i realiteten var sat på vågeblus.

Som beskrevet for en lille måned siden af JV.dk var kravene imod det krakkede typehusfirma vokset til cirka 20 mio. kr.

Hvilken betydning konkursen eventuelt får, kommer ledelsen omkring i punktet ”Usikkerhed ved indregning og måling”

”Usikkerheden foreligger primært vedrørende værdiansættelsen af driftsselskabets aktiver på balancedagen samt fuldstændigheden af de krav som er rettet mod driftsselskabet,” skriver Hansen Gruppen-ledelsen blandt andet.

Hansen Gruppen ApS dækkede i 2022/23 foruden Hansen Huse A/S også Hansens Ejendomme ApS og ejendomsselskabet Elkærholmparken 2-8 Vester Nebel ApS. Sidstnævnte er blevet afviklet til en unavngiven ekstern part per 31. august 2023.

Ledelsen udtrykker i årsrapporten en forventning om, at man efter konkursen og fra salget kan sikre et plus som følge af salg af anparter i størrelsesordenen 1 – 3 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109