23948sdkhjf

Pensionskasse og ejendomsselskab udvider samarbejde

Lægernes Pension og AG Gruppen vil sammen skabe flere byområder i Storkøbenhavn

Det skal være endnu mere attraktivt at bo i Storkøbenhavn.

Derfor har pensionskassen Lægernes Pension og ejendomsudvikleren AG Gruppen investeret yderligere i deres vision om skabe flere attraktive byområder.

De to selskaber opfører nu omkring 41.000 etagemeter, som bliver private udlejningsboliger fordelt på tre projekter placeret i henholdsvis Rødovre, Herlev og på Amager.

Og første spadestik er lige om hjørnet. Samlet set skal de opfører knap 550 lejeboliger, og selskaberne er allerede så langt i processen, at byggestarten af alle tre projekter forventes at ske i 2024.

Stor boligbyrde

Det er svært at finde en lejebolig i Storkøbenhavn. Det er netop det problem, som de to selskaber ønsker at afhjælpe, og med tre nye boligprojekter på vej er det et skridt i den rigtige retning. 

- Boligbyrden i Storkøbenhavn er stigende, og ved at udvikle attraktive boliger og boligområder er målet at
gøre det attraktivt og ikke mindst muligt for en bred gruppe af boligsøgende at bosætte sig i hovedstaden, udtaler Jan H. Willard, viceinvesteringsdirektør i Lægernes Pension, i en pressemeddelelse.

Det koster på klimakontoen at opføre nye ejendomme, men det er en nødvendighed, for behovet for flere boliger er stort. Men netop klima har de to selskaber også fokus på, når de opfører de nye lejeboliger. 

Alle tre projekter bliver opført efter den såkaldte DGNB Guld-standard, den næsthøjeste standard, der blandt andet stiller krav til klima- og miljøpåvirkning af byggeprocessen.

DGNB-systemet

DGNB (Deutche Gesellshaft für Nachhaltiges Bauen) er en certificeringsordning målrettet bygninger og byområder. Systemet bygger på den helhedsorienterede tilgang til bæredygtighed (FN’s definition) med de tre hovedsøjler: social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed.

Systemet er dynamisk og derfor bliver kriterierne opdateret løbende i takt med, at branchen får ny viden og praksis. I DGNB-systemet stilles ikke specifikke krav til bestemte løsninger eller materialer, da bygninger har forskellige funktioner og forskellige krav. En bygning eller et byområde bliver derfor evalueret ud fra deres performance.

Kilde: Rådet for bæredygtigt byggeri

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127