23948sdkhjf

Byggetilladelse nummer to i hus: 103 nye træboliger på vej på Amager

Byggeriet i Fælledby skal opføres af totalentreprenøren Scandi Byg, der bygger boligerne i træmoduler på egen fabrik

Det første, fælles nabolagshus og yderligere 103 lejligheder er nu klar til at blive opført i Fælledby på Amager. Fælledby P/S, som ejes af Pensiondanmark og By & Havn, har netop modtaget sin byggetilladelse nummer to.

To af i alt syv byggefelter i projektområdets nordøstlige nabolag er således i gang.

De første beboere i området kan dermed se frem til opholdsarealer i stueetagen med både café, restaurant og plads til at mødes med naboerne, når en ny boligkarré med de 103 lejligheder står færdig i 2025.

Byggeriet er ligesom i resten af Fælledby tegnet som en åben karré, hvor den indre del danner facade ind mod nabolagets centrale torv.

- Vi ved, at fælles mødesteder og et spirende butiksliv er vigtigt for beboere, der de flytter til et nyt byområde. Derfor er vi gået efter at anlægge Fælledbys første, fælles nabolagshus så tidligt som muligt, hvor vi skaber rammerne for både naboskab og cafémiljø fra starten, siger adm. direktør i Fælledby P/S, Erling Thygesen, i en pressemeddelelse.

Nordjyske træmoduler

Ligesom resten af Fælledby opføres byggeriet af træ i alle bærende konstruktioner og med en varieret facade af stål, skiffer og træ. Byggeriet skal opføres af totalentreprenøren Scandi Byg, der producerer træmodulerne på egen fabrik i Løgstør.

Byggeriet forventes at være klar til indflytning i slutningen af 2025 og kommer således umiddelbart efter nabolagets første boligkarré, hvor de første lejligheder kan afleveres i midten af 2025.

Bofællesskab fra Boliglaboratorium

Lejlighederne bliver på mellem 62 og 113 kvm og boligtyper fra to til fem værelser, så der bliver noget til både familier, singler og par med arealstørrelser. En del af byggeriet bliver desuden opført som bofællesskab, hvor tre lejligheder på hver etage deler en stor, fælles altan og omkring et fælles ankomstområde.

- Vi har fra starten ønsket at designe et bofællesskab i en del af bygningen, som er møntet på, at en gruppe beboere kan deles om et større fællesareal og samtidig trække sig tilbage i private omgivelser i hver deres lejlighed, forklarer Søren Rasmussen, indehaver af ONV Arkitekter, som har tegnet byggeriet.

Bofællesskab-idéen udspringer af det såkaldte Boliglaboratorium, etableret af Statens Kunstfond og Realdania, som siden 2019 har samlet en række brancheaktører om at udvikle boligkoncepter, som svarer på fremtidens udfordringer.

- Vi ved fra forskningen og egne analyser, at starten på det gode naboskab primært sker omkring ankomsten til vores boliger. Ved at placere beboernes fællesarealer her, fremfor et aflukket rum et andet sted i bygningen, øger vi frekvensen af uformelle møder og samtaler mellem naboerne, uddyber Søren Rasmussen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.134