23948sdkhjf

Utætte tage og flyvende trampoliner: Uvejr giver flere skader

Et uvejr har forårsaget mange anmeldelser af vand- og stormskader hos danskerne, oplyser forsikringsselskaber

Uvejret, der har ramt Danmark, har resulteret i en stigning i skadesanmeldelser det seneste døgn.

Sådan lyder meldingen fra flere forsikringsselskaber, som oplyser, at de fleste anmeldelser drejer sig om vand- eller stormskader. De forventer, at skadesanmeldelserne vil fortsætte i løbet af tirsdag.

- Størstedelen af dem, der anmelder en vandskade, har fået vand ind gennem taget. Oftest på grund af en utæthed, hvor det derfor regner ind i huset, siger Helene Ibsen, der er boligchef i Topdanmark.

En typisk stormskade kan være en trampolin, der er blæst rundt i haven og har ødelagt eksempelvis vinduer, tilføjer hun.

Syv ud af ti af de anmeldte skader kommer fra Region Hovedstaden.

- Årsagen til overtallet af skader netop her kan begrundes med, at hovedstaden er et tætbefolket område, og uvejret derfor påvirker flere her end i eksempelvis landdistrikter, siger Helene Ibsen.

Hun tilføjer, at uvejret tirsdag tager til i Nordjylland, og at Topdanmark derfor forventer en stigning i antallet af anmeldelser fra området.

Samtidig har Tryg modtaget 125 anmeldelser forbundet med skybrud og 110 anmeldelser om stormskader tirsdag morgen.

Ifølge Frederik Sjørslev Søgaard, der er direktør for skade i Tryg, har de primært modtaget anmeldelser vedrørende grene og træer, der har ramt huse, knuste ruder, nedfaldne tagsten og oversvømmede kældre.

- Fordi det har været en ekstremt våd juni, kan vandet ikke trænge ned i jorden og løber derfor ind i husene og oversvømmer kældre, forklarer han.

Topdanmark har tirsdag formiddag modtaget over 250 skadesanmeldelser, hvoraf tre ud af fire anmeldelser drejer sig om vandskader. De resterende er stormskader.

Samtidig har Alm. Brand tirsdag morgen modtaget 200 skadesanmeldelser.

Gjensidige har modtaget knapt 100 skadesanmeldelser tirsdag morgen, som primært har omhandlet skybrudsskader fra Bornholm og Nordsjælland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093