23948sdkhjf

Er vant til at bygge over jorden: CG Jensen går fire etager under jorden

CG Jensen skal anlægge en underjordisk pumpestation og et stort overløbsbassin ved et nyt område, som skal huse medicinalgiganten Novo Nordisk

For at lede regnvandet væk fra et nyt stort, industriområde i Kalundborg, hvor Novo Nordisk får til huse, etableres en underjordisk pumpestation, en tunnel og et regnvandsbassin.

CG Jensen står for at anlægge pumpestationen samt bore den 80 meter lange tunnel, der kan lede regnvandet under hovedvejen til Kalundborg Havn og hen til det kommende regnvandsbassin, som entreprenørfirmaet også skal anlægge.

Fordi hovedvejen er lavt beliggende, skal GC Jensen etablere to – ifølge firmaet – 'usædvanligt dybe' byggegruber på hver sin side af hovedvejen, så man i 13 meters dybde kan sende en boremaskine fra den ene byggegrube til den anden.

- Boremaskinen arbejder på samme måde, som de boremaskiner, man har benyttet i metrobyggerierne. Den er dog mindre – og den skal blot bruge 14 dage på at bore sig vej under hovedvejen, siger divisionschef i division Beton Arcon, Morten Andersen, i en nyhed fra firmaet.

Han kigger ind i en lidt anderledes opgave.

- Vi er vant til at bygge over jorden. Denne gang kigger vi ned i, hvad der svarer til fire etager under jorden. Det er voldsomt, siger Morten Andersen.

”En fagligt teknisk opgave”

CG Jensen skal udføre arbejderne i hovedentreprise og i egenproduktion fordelt mellem CG Jensen fagdivisionerne Ramning & Vandning, Beton Arcon og Jord, Kloak & Forsyning, imens CG Jensens søsterselskab Hölscher Jensen skal stå for grundvandssænkning.

Når gruberne er færdigudgravede, skal de støbes i tempi, hvor man fjerner afstivelsen i etapevis, da gruben først er stabil, når man har støbt toppladen.

- Det er en fagligt teknisk opgave, der er interessant for CG Jensen, fordi vi virkelig får bragt vores interne samarbejde og kompetencer i spil, siger divisionschef i division Jord, Kloak & Forsyning, Kenneth Møller.

Spunsarbejderne opstarter i august og gruberne ventes at stå færdige til jul. Pumpestationen ventes at blive ibrugtaget i sommeren 2024.

Selve borearbejdet udføres i samarbejde med entreprenøren MJ Eriksson.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141