23948sdkhjf

Milepæl for Marmormolen

Snart kommer de første træelementer til syne på det, som bliver til en otte etagers kontorejendom

I Københavns Nordhavn er der netop nu fuld gang i opførelsen af AP Ejendommes kommende flerbruger-kontorejendom, Marmormolen, der primært bliver opført i massivt træ.

Med støbningen af den sidste bundplade har totalentreprenøren Pihlkonsortiet netop passeret en af de første store milepæle på kontorejendommen Marmormolen i Københavns Nordhavn. Det fremgår af en pressemeddelelse fra AP Ejendomme, der står bag projektet.

I løbet af juli måned vil de første træelementer, som kendetegner bygningen, begynde at komme til syne på den 8.800 kvm grund. 

Kontorejendommen kommer til at rumme 28.000 kvm fordelt på otte etager, hvilket gør den til et af landets største træbyggerier.

- Forhåbentligt kan Marmormolen være med til at bane vejen for, at der også i fremtiden kan opføres mange flere store træbygninger i Danmark, udtaler adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Han oplyser samtidig, at der klart stiles efter, at Marmormolen, der bliver 36 meter højt, skal certificeres med DGNB Platin.

Træet til bygningen leveres af Södra i Sverige og Mayr-Meinhof Holz i Østrig. 

Ved at bruge træ i stedet for traditionelle betonelementer forventes det ifølge AP Ejendomme, at man kan reducere cirka 4.000 ton CO2 i direkte udledning, samtidig med at træet binder en mængde CO2, der først udledes, når og hvis ejendommen nedtages engang om 60-100 år.

Bygningen forventes at stå klar i 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172