23948sdkhjf

Licitationen mener: Er der brug for kunstig intelligens i byggeriet? Se svaret fra robotten

Modsat, hvad mange tror, så har den danske byggebranche i den grad taget de digitale værktøjer til sig.

Lige nu er der fokus på kunstig intelligens, AI. Overordnet set er AI et avanceret digitalt værktøj, som man helt bestemt kan lade sig begejstre over. Ikke mindst fordi illusionen om at man kommunikerer med en digital intelligens er fascinerende i sig selv. Men også fordi AI på en og samme gang forener dataindsamling med inspiration og uventede, men relevante input.

En ældre, pensioneret snedkermester sagde forleden til mig, at han aldrig i sit liv har haft brug for digitale værktøjer til at drive sin forretning. For ham er digitalisering bare noget, som er med til at gøre simple byggesager alt for komplekse.

Så jeg har spurgt robotten openai.com om: ”Har digitale værktøjer gjort byggeriet mere kompliceret?”. Og svaret er blandt andet:

”Samlet set har digitale værktøjer og teknologier potentialet til at forbedre byggebranchen, men det er vigtigt at håndtere de udfordringer, de kan medføre. Med passende træning, planlægning og implementering af de rigtige løsninger kan digitale værktøjer bidrage til at effektivisere byggeprocessen og levere bedre resultater”.

På spørgsmålet om der er brug for kunstig intelligens i byggeriet svarer robotten blandt andet: "Ja. Kunstig intelligens har potentialet til at revolutionere byggebranchen på flere måder og kan bidrage til øget effektivitet, nøjagtighed og produktivitet."

Læs også: Kunstig intelligens vil revolutionere byggebranchen: Disse opgaver kan den overtage

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094