23948sdkhjf

Beton og træ forbindes med et atrium i nyt klimalaboratorium

Der er leveret krydslamineret massivtræ og limtræ til 3.000 kvm kontorarealer af et små 10.000 kvm stort klimalaboratorium

Danmarks Tekniske Universitet, DTUs, har netop markeret rejsegilde på sit nye klimalaboratorium, Climate Challenge Laboratory. 

Det skal både være ramme om et forskningsmiljø, der kan blive forbillede for moderne forskningsarkitektur, og et eksempel på et byggeri præget af bæredygtighed og arkitektonisk kvalitet, lyder det i en pressemeddelelse om fejringen.

Husets laboratorier og kontorer vil blive forbundet af et åbent atrium, der strækker sig op gennem alle husets syv etager og skaber en forbindelse mellem de forskellige sektioner.

– DTU tager her den medicin, som de selv forsker i, nemlig klimavenlige byggematerialer. En stor del af det nye klimalaboratorium opføres i de klimavenlige konstruktionsmaterialer CLT og limtræ, som lagrer CO2’en– og så er det fornybare materialer, som ikke bruger forgængelige ressourcer, lyder det fra adm. direktør i CLT Denmark, Per Thomas Dahl.

Firmaet står bag leverancer af CLT og limtræ til godt 3.000 kvm kontorarealer til det nye klimalaboratorium.

Holdet bag det nye klimaloboratorium Artelia (tidligere Moe), som totalrådgiver, Christensen & Co, som arkitekter og MT Højgaard som hovedentreprenør. 

Laboratoriet opføres som betonelementbyggeri, mens kontorbygningen opføres i CLT og limtræ, og de to bygninger forbindes med et atrium i midten. Byggeriet bliver i otte etager med kælder og et samlet nettooareal på 9.500 kvm.

Klimalaboratoriet på DTU bliver resultat af et stort og krævende projekterings- og planlægningsforløb, som er forestået af CLT Denmarks projekteringsafdeling med Andreas Juul Larsen som tovholder.

– Der går mange timer forud for arbejdet med montering, fortæller Andreas Juul Larsen og uddyber:

– Det er detaljerne, der tæller, og vi har desuden i dette projekt præmonteret de mange stålbeslag, og valgt at pakke alle søjler ind i beskyttende tekstil før de bliver leveret just-in-time til byggepladsen i helt præcis rækkefølge.

Bidrager til campusmiljø

"Climate Challenge Laboratory" placeres centralt på DTU's campus i Lyngby i et område med både studieboliger, specialiserede forsknings-bygninger og auditoriebygninger, og skal derfor være både inviterende og inkluderende med øje for stedet og hverdagslivet for både forskere, studerende, samt naboer fra lokalområdet og gæster på campus.

Areal: Cirka 10.000 kvm
Placering: DTU Lyngby Campus, 3. kvadrant
Vinderhold: MT Højgaard Danmark, Artelia og Christensen og Co Arkitekter
Targetpris (februar 2021): 319,7 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.134