23948sdkhjf

Kommuner og forsyninger skal rustes endnu bedre til at håndtere vandmasserne

Ekstremt vejr fører så store vandmængder med sig, at det danske kloaknet ikke kan følge med. Mens kommuner og forsyninger venter på myndighedernes anbefalinger, vil Uponor vejlede i håndtering og rensning af det potentielt farlige regnvand.

Hos Uponor har man gennem de seneste år mærket, at den manglende lovgivning frustrerer kommunerne og forsyningerne. Projektchef hos Uponor, Jan Lunding, oplever, at bl.a. forsyningsselskaberne ønsker at indsamle så megen viden og ekspertise som overhovedet muligt forud for etablering af nye rør- og rensningssystemer samt for renoveringer og udvidelser af det eksisterende net. Uponor ønsker at gå forrest i indsatsen med at fremstille bæredygtige løsninger til bygge- og anlægsindustrien.

”De danske kommuner og forsyninger er utrolig dygtige og kompetente. Men et givent område vil altid have sin egen unikke problemstilling, når det kommer til håndtering af vandmasserne"
Jan Lunding, projektchef hos Uponor

Disse klimaindsatser inkluderer blandt andet vedvarende grøn energi i produktionen, genanvendelse af byggeaffald, erstatning af fossilbaseret jomfrueligt plastmateriale med vedvarende råmateriale samt ansvarlig genanvendelse af regn- og spildevand. Som svar på en stigende efterspørgsel i markedet har virksomheden over det seneste år gennemført over 30 seminarer over hele landet om bæredygtigt byggeri for kommuner og forsyninger. Hertil har man for nylig lanceret et nyt regnvandsunivers, kaldet Uponor Stormwise, hvor forsyningsselskaber kan søge information om og inspiration til, hvordan overskydende vand håndteres og renses bedst muligt. “De danske kommuner og forsyninger er utrolig dygtige og kompetente.

Men et givent område vil altid have sin egen unikke problemstilling, når det kommer til håndtering af vandmasserne. Samtidig står vi overfor en udvikling i vejrforholdene, som ingen af os for alvor har opereret i før. Derfor er det nødvendigt, at alle parter arbejder sammen for at fi nde de bedste løsninger,” siger Jan Lunding og tilføjer: “Vi har hos Uponor udviklet og produceret regn- og spildevandssystemer til det nordiske marked i mere end 60 år, og med Stormwise-konceptet, miljø-seminarer og vores rådgivning ønsker vi at bidrage til, at de danske vand- og forsyningsværker er endnu bedre rustet til at håndtere vandmasserne nu og fremover.”

”Vi har hos Uponor udviklet og produceret regn- og spildevandssystemer
til det nordiske marked i mere end 60 år"
Jan Lunding, projektchef hos Uponor
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094