23948sdkhjf

Brikkerne falder på plads på 5.000 kvm arkitekttegnet konceptbyggeri i træ

Det sjette i rækken af Tetriis' konceptbofællesskaber skyder nu op i Holbæk

Med rejsegilde har udviklingsvirksomheden Tetriis netop ramt en milepæl for det 6. i rækken af bofællesskaber for beboere over 50 - konceptet Agorahaver.

Viggohaven er navnet på projektet. Totalentreprisen på det træ-rige byggeri står Tetriis-datterselskabet Rasmus Friis A/S for.

Det arkitekttegnede konceptbyggeri i Holbæk tæller 62 lejligheder fordelt på 5.000 kvm plus en 1.000 kvm stor atriumhave - en karakteristisk træ- og glaskonstruktion - med orangeri, urtehave, fælleskøkken, gæstebolig og diverse opholdszoner. 

Indflytning er for nu sat til august 2023.

Meget mere i Holbæk

- Vi oplever et stigende behov for nye måder at bo og leve på, når børnene er flyttet hjemmefra, og hvor fællesskab med andre efterspørges i langt højere grad end tidligere, siger Gitte Lange Sørensen fra ejendomsudviklervirksomheden Tetriis i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Den udvikling mærker vi også her i Viggohaven, hvor 80 pct. af alle boliger allerede er udlejet.

Agorahaverne

Agorahaverne er navnet bag konceptet på en række boligfællesskaber, som udviklingsselskabet Tetriis udvikler og bygger rundt om i Danmark. 

Målgruppen er voksne mennesker 50+ uden hjemmeboende børn, som gerne vil naboskabet, men hvor der også er mulighed for at trække sig tilbage til sin egen bolig.

Boligkonceptet har ifølge Tetriis fokus på biodiversitet og på at skabe rammerne for fællesskab for beboerne.

I byggeriet er der fokus på at reducere byggeriets samlede energi- og ressourcebehov både i forhold til drift og anlæg samt materialevalg. Blandt andet opføres byggerierne i træ for at reducere CO2-aftrykket.

Kilde: Tetriis

Tetriis barsler med endnu et nyt boligfællesskab i Holbæk under navnet Christianhaven i 2024. Det opføres på en nabogrund til Viggohaven og kommer til at bestå af 85 private boliger samt en 1.000 kvm stor grøn atriumhave.

Milliardsalg

Agorahaverne findes allerede i Slagelse, Næstved og Odense og flere er på vej til Helsinge, Hillerød, Kolding og Glostrup.

Nrep købte for et år siden en portefølje på otte Agorahaver af Tetriis for cirka 1,3 mia. kr

Handlen omfattede de første bofællesskaber under konceptet, hvoraf de tre første var fuldt udlejede, da aftalen blev indgået, mens yderligere fem skulle stå klar inden for et års tid fra nu. Samlet er der i projekterne mere end 500 boliger på samlet 40.000 kvm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156