23948sdkhjf

Erhvervs- og kulturlivet er flyttet sammen i ODEON

ODEON er det nye samlingssted i Odense. Centralt placeret ved Thomas B. Thriges Gade, klos op ad Odense Koncerthus og med nem adgang til både banegård og motorvej.

Byggeriet er tegnet af C. F. Møller, og faciliteterne fordeler sig på 32.000 kvadratmeter. Her er fire sale, et supermarked, undervisningslokaler, restaurant, bar/lounge, mødelokaler, kontorer, studieboliger og en p-kælder i underetagen. I Store Sal er der 1.740 siddepladser eller 3.000 ståpladser, hvilket gør ODEON til et af de største kulturhuse i Danmark.

ODEON er sammensat af en række byhuse, der veksler i højde i harmoni med nabobygningerne. Musik-, teater- og konferencehuset har fået karakter af en miniby i byen, idet byhusene er forbundet af overdækkede gader, torve og pladser, der kobler sig på de omkringliggende kvarterer.

Syddansk Musikkonservatorium får til huse i de nye bygninger, og får både nye øvelokaler og koncertsal, mens Odense Teater ikke flytter, men bliver bruger af blandt andet Teatersalen.

Med ODEON er der bygget bro mellem erhvervs- og kulturlivet i Odense, og huset danner en moderne og innovativ ramme om både kulturelle og kommercielle aktiviteter midt i landet.

Navnet ODEON blev valgt efter en navnekonkurrence blandt borgerne i Odense.

I det gamle Grækenland og Rom var ODEON en bygning, der blev brugt til sang, musikopførelse og poesikonkurrencer, f.eks. Herodes Atticus' Odeon i Athen og Perikles' Odeon i Rom.

Læs om en håndfuld af aktørerne på Odoen byggeriet her:

 


Odeon bygger på et godt fundament

Læs mere her

 


Som odenseaner er jeg stolt af at have været med

Læs mere her

 


Teknikken skal også spille sammen

Læs mere her

 

Den første koncert var noget særligt

Læs mere her

 


Det skal leve op til en akustikers krav

Læs mere her

 

 

Læs hele tillægget omkring Odeon her

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109