23948sdkhjf

Den første koncert var noget særligt

Det har været en stor og kompleks opgave at få alt det tekniske til at spille sammen i ODEON. Det fortæller Stig Wermuth, som er sektionschef hos Lindpro i Odense, der har stået for stort set alle de tekniske installationer i huset.

- Det har været spændende at være en del af dette storslåede projekt, hvor vi har haft alle vores kompetencer i spil. ODEON er et meget teknisk komplekst hus, hvor vi med vanlig ekspertise, har forbundet de mange forskellige systemer, så de kan snakke samme. Hvis der for eksempel udbryder brand, skal scenemusikken øjeblikkelig stoppe, så der kan udsendes varslinger. Samtidig skal lyset tænde, dørene åbnes og ventilationen stoppe, så ild og røg ikke breder sig. En af elevatorerne er en brandmandselevator, som når alarmen lyder, kører automatisk mod bunden, så den er klar til at køre brandmænd op. Det har været en atypisk og af og til en noget udfordrende opgave med de meget høje rum samt de skæve og flytbare vægge. I publikumsområderne, hvor der er meget højt til loftet, er der anvendt aspirationsanlæg i klasse A, der er op til 1000 gange mere følsomme overfor røg end konventionelle anlæg, for sikkerheden er altafgørende i et hus, der kan rumme så mange mennesker på én gang. Vi har selvfølgelig sørget for, at sikkerheden er i top overalt i ODEON.

Lindpro har desuden udstyret ODEON med intelligent belysning (KNX), tyverialarmer, videoovervågning og elektroniske adgangskort.

- I perioder har vi haft over 50 elektrikere på opgaven på én gang, så vi var overalt i huset. Det krævede en del koordinering, og vi var som alle andre også udfordret af den manglende plads til opbevaring af materialer, hvilket var en større logistikopgave, så vi hele tiden havde de materialer, som vi skulle bruge. Jeg kan dog med stor tilfredshed konstatere, at det er gået rigtig godt trods en til tider stram tidsplan, og der har været et meget fint samarbejde på pladsen.

KPC er et dansk udviklings- og entreprenørselskab. Selskabet opfører byggerier i hoved- og totalentrepriser samt udvikler erhvervs- og boligprojekter i Danmark.

KPC er privatejet og ejerkredsen består af grundlæggerfamilien Poulsen og flere ledende medarbejdere.

Selskabet beskæftiger ca. 140 funktionærer, der primært arbejder som ingeniører, konstruktører, byggeteknikere, jurister og økonomer.

Læs mere på www.kpc.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126