23948sdkhjf

ODEON bygger på et godt fundament

I Aarsleff-koncernen er de organiseret i selvstændige afdelinger og datterselskaber med hver deres særlige kompetence. Ved større projekter er der ofte flere afdelinger involveret. Det kalder de One Company.

- One Company er et udtryk for, at vi søger og udnytter de synergier, der opstår, når specialentreprenører bringer hver sin kompetence til bordet for at nå frem til den bedste løsning. Det har vi udnyttet i forbindelse ODEON, hvor funderingsafdelingen og anlægsafdelingen har arbejdet ligeværdigt og med fælles ledelse på den store funderings- og anlægsopgave, som Aarsleff har haft entreprisen på, fortæller Hans Møller, der er afdelingsleder for anlægsaktiviteterne i Syddanmark.

Aarsleff har stået for jord-, kloak- og betonarbejder samt udgravning til blandt andet kælderdelen på koncerthuset og parkeringskælderen. De startede i sommeren 2015, og afslutter de sidste anlægsarbejder omkring 1. maj 2017. Der har været en stram tidsplan og meget lidt plads at agere på for virksomheden, men alligevel er projektet kommet fint i mål, synes Hans Møller:

- Vi havde en udfordrende og ret hurtig opstart på projektet, hvor vi måtte arbejde med løbende projektering af betonarbejdet. Det gav også en del logistiske udfordringer at både opmagasinering af materialer og selve byggepladsen lå ”inde i bygningen”, så vi måtte have materialer leveret ”just i time”. I starten var vi alene på pladsen, men som arbejdet skred frem, skulle vi også koordinere med de øvrige. Takket være et godt samarbejde med både KPC og de øvrige entreprenører på pladsen, gik det godt, og vi blev færdige til tiden.

Aarsleff har også stået for projekteringen samt lavet beregningerne og statikken omkring de 16 meter dybe sekantpælevægge, der støtter funderingen. Sekantpælene bliver boret ned i jorden helt støjsvagt og uden, at det sender rystelser til de omkringliggende bygninger. Sekantpælene er forankrede med jordankre, hvilket giver en særdeles solid fundering og er en metode, som er projekteret af Aarsleff’s egen designafdeling.

Aarsleff er en førende dansk entreprenørkoncern med speciale i at udtænke, planlægge og gennemføre store projekter inden for infrastruktur, klimatilpasning, miljø, energi med videre – fra projektering til aflevering. Aarsleff løser projekter i det meste af verden og beskæftiger flere tusinde medarbejdere.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094