23948sdkhjf

Må lukke: Muffbygs konkurs trækker spor gennem leverandørkæden

Konkursen i Muffbyg tvinger mindste tre leverandører til at lukke  

Det koster millionregninger og konkurser, at ledelsen i esbjergensiske Muffbyg mandag kostede håndklædet i ringen og indgav konkursbegæring.

Forud for den tunge konkursbeslutning havde entreprenørfirmaet med 120 ansatte været under beskydning fra en lang række underleverandører, som samlet havde et større millionbeløb i klemme.

Nu koster de ubetalte regninger som minimum tre underleverandører livet, skriver JydskeVestkysten.

Malerfirmaet BK på Sjælland med 14 ansatte er blandt de konkursramte.

- Virksomheden har kørt i fem år med nogenlunde succes. Nu står vi akut og mangler penge, folk har ikke fået deres løn. På to måneder er firmaet blevet smadret, fortæller firmaindehaver Christian Friis til JydskeVestkysten.

Han fortæller om yderligere to - dog unavngivne - underleverandører, der også må lukke.

Muffbyg skyldte ifølge Christian Friis cirka 500.000 kr. for arbejde udført på byggeprojektet Skovgårdene i Køge.

Stoppede arbejdet

Netop Skovgårdene var en af flere byggepladser, hvor flere firmaer, som Muffbyg skyldte penge, tidligere har indstillet arbejdet. Også på bofællesskabet Orangerierne Sydlejren på den tidligere flyvestation i Værløse skulle ubetalte underentreprenører have standset aktiviteten.

På listen over ubetalte underleverandører finder man også virksomheden Iso-test med Jesper Willfeldt i front. 

Som Licitationen kunne beskrive mandag, havde virksomheden fra Næstved, der laver energitest af byggerier, i flere måneder forsøgt at få Muffbyg til at betale et tilgodehavende på 214.500 kr. for trykprøvning og energimærke i forbindelse med det næsten færdige byggeri af 100 boliger i Cirkelhusene i Køge.

Konkursen i Muffbyg

Ledelsen af Muffbyg A/S indgav konkursbegæring til skifteretten i Esbjerg den 6. marts 2023. Dermed mistede cirka 120 medarbejdere deres arbejde, og leverandører og underentreprenører led tab.

– Muffbyg har været præget af stærk vækst de seneste par år, og vi har måttet hente projektfolk ind til at håndtere større sjællandske byggesager, som vi ikke i tilstrækkelig grad har formået at indføre i de principper og metodikker, vi har arbejdet efter i hele vores levetid.

– Samtidig er prisen på byggematerialer vokset, og mekanismerne til at regulere priserne på vores arbejde har ikke været robuste. Konsekvensen er, at vi har mistet overblikket over projekterne med store tab til følge, forklarede indehaver Jakob Muff i den forbindelse.

Op til konkursen havde en række underleverandører beskyldte Esbjerg-firmaet for at skylde det, som samlet løber op i et større millionbeløb.

På flere byggepladser - herunder Skovgårdene i Køge og bofællesskabet Orangerierne Sydlejren på den tidligere flyvestation i Værløse - havde kritiske underleverandører indstillet arbejdet.

I 2021, hvor senest tilgængelige årsrapport fra entreprenørfirmaet er fra, var der en bruttofortjeneste på 47,7 mio. kr. samt et resultat på 3,4 mio. kr. Firmaet havde desuden en egenkapital på 20,6 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266