23948sdkhjf

Vil bygge bro mellem byggeri og cirkulær økonomi

Ejendomsselskabet Home.Earth vil i samarbejde med blandt andre DTU udvikle en open source platform med det mest bæredygtige byggesystemer tilgængelig for alle

En ny gratis open-source platform for byggeriet er på vej. En platform, som vil samle de bedste og mest bæredygtige byggesystemer på det europæiske marked og gøre dem let tilgængelige for hele ejendomssektoren.

Der er tale om et 18 måneder langt innovationsprojekt, kaldet 'Bridge the Gap'. Bag det står  ejendomsselskabet Home.Earth, Danmarks Tekniske Universitet og det hollandske Delft University of Technology.

Home.Earth

  • Home.Earth er et nyt internationalt ejendomsselskab med kontorer i Danmark og Holland.
  • Virksomheden er grundlagt for at udvikle miljømæssigt bæredygtige og socialt inkluderende boliger i europæiske samfund til meget højere standarder end i øjeblikket tilgængelige.
  • For at nå disse mål investerer virksomheden i grundforskning om virkningen af fast ejendom til gavn for mennesker og planeten.

Www.home.earth

Projektet har til formål at fremskynde omstillingen for et grønnere bygge miljø igennem en detaljeorienteret platformsløsning, forklarer professorer ved DTU Management, Institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi, Christian Thuesen:

- Vi vil ikke kun gøre det muligt for brugerne nemt at søge, sammenligne og vælge nye byggeteknologier, men også forklare virkningen af hver teknologi på de nuværende design og byggeprocesser. Når vi ønsker, at markedsparterne skal have succes med at bruge bæredygtige og cirkulære byggemetoder, skal vi også hjælpe dem ved at give klare retningslinjer for, hvordan de kan transformere deres processer for at få dette til at ske, siger professoren.

Brug for handling

Det byggede miljø er ansvarlig for næsten 40 pct. af den globale CO2-udledning. Globalt er opførelsen af nye bygninger ansvarlig for brugen af 40 pct. af alle producerede materialer, mens nedrivning af gamle bygninger genererer omkring 35 pct. af verdens affald.

Byggeriets store klimapåvirkning betyder også, at der er brug for nye innovative løsninger i byggeriet. Det mener medstifter af Home.Earth, Carel van Houte.

- Ejendomssektoren har brug for innovation, selvom forskellige moderne byggemetoder er blevet tilgængelige i løbet af de sidste årtier. De miljømæssige udfordringer, vi står over for i dag, kræver, at vi handler, da traditionelle byggemetoder ikke giver de nødvendige forbedringer til at ændre status quo indenfor den nærmeste fremtid, siger Carel van Houte.

Millioner i bevilling

Den danske filantrop fond Aase og Ejnar Danielsens Fond støtter projektet med 5 mio. kr. Formand for bestyrelsen i fonden, Karsten Kristoffersen, beskriver projektet som en "løsning til gavn for almenvellet":

- Projektet vil kunne hjælpe byggeindustrien i den rigtige retning, projektet passer fint til fondens formål om at yde støtte til at højne byggestandarden, og projekter rammer tidsånden med at inspirere branchen til innovation og nytænkning. Desuden har fonden lagt vægt på, at alle projektets resultater forventes at munde ud i en ”public open-source” løsning til gavn for almenvellet, siger Karsten Kristoffersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095