23948sdkhjf

Totalentreprise på trapperne – Odense bygger nyt frem for at bruge tidligere vaccinecenter

Allerede ved årsskiftet forventer Odense Kommune at kunne åbne to nye daginstitutioner

Småbørnsfamilier i Odense-bydelene Bellinge og Dalum får snart lettere ved at finde lokal pasning til deres små poder.

Odense Kommune opfører således nyt til 50 dagtilbudspladser i Belling plus lige så mange i Dalum, og lokalerne ventes at stå klar allerede ved årsskiftet 2023/24.

De to byggerier skal ifølge kommunen opføres i træ, og bygningerne kan sammensættes og indrettes med fleksibilitet og kan skaleres i størrelse.

Snarest muligt udbydes de to projekter i totalentreprise. Totalentreprenøren skal sikre byggesagsgodkendelse, og godkendelserne skal være på plads, inden der kan gives grønt lys til, at byggeriet kan iværksættes.

Planen er at placere de nye dagtilbud i tilknytning til eksisterende børnehuse. I Bellinge bliver det på en grund, hvor der for en del år siden lå et børnehus, Hobbitten, som i dag er så nedslidt, at det skal rives ned. De nye pladser kommer til at høre til Kærsgård Børnehus.

I Dalum bliver de nye pladser opført i tilknytning til Midgård Børnehus tæt ved Tingløkkeskolen.

Ombygning af vaccinecenter droppet

De nye byggeplaner erstatter en tidligere udmeldte plan om at lave ét stort børnehus på Athenevænget i Odense SV med samlet cirka 100 pladser. Her skulle lyden af legende børn erstatte et enkelt "av" eller to - den tidligere skolebygning havde været brugt til covid-19 vaccinecenter.

Odense Kommune har dog været nødsaget til at opgive planerne, ifølge Fyens.dk på grund af for høje udgifter til at skærme bygningen mod støj fra motorvejen i nærheden.

I stedet er der nu fundet en løsning, der ifølge kommunen er hurtigere at gennemføre til gavn for de ventende familier.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094