23948sdkhjf

Licitationen mener: Derfor skal erhvervslivet forkæles

Hvis nogen skulle være i tvivl, så bidrager de skattepligtige, private selskaber i Danmark godt til den fælles skattekasse. I 2021 blev der betalt selskabsskat for mere en 100 mia. kr. – helt nøjagtigt 100.573.624.621 kr., viser de åbne skattelister for indkomståret 2021.

Selskabsskatten bidrager således væsentligt og i stigende omfang til samfundsøkonomien. Politikerne på Christiansborg har heldigvis – næsten uden undtagelse – erkendt, at netop virksomhedernes indbetaling af både selskabsskatter, afgifter og gebyrer samt den skat, som virksomhedernes medarbejdere betaler, er med til at holde det danske velfærdssamfund flydende.

Derfor skal de danske virksomheder forkæles i alle ender og kanter. Også hvis det handler om at nedsætte selskabsskatten, så de danske virksomheder kan fastholde konkurrenceevnen over for udlandet.

Ifølge Dansk Industri bliver den danske selskabsskattesats på 22 pct. nemlig stadig mindre konkurrencedygtig sammenlignet med landene omkring os. Og det skal der naturligvis handles på.

Isoleret set har selskabsskatten kun udgjort cirka 10 pct. af det samlede skattebidrag fra aktiviteten i den private sektor. Men, med alle de skattebidrag, som virksomhedernes samlede aktiviteter sender i den fælles kasse, er der vist ingen grund til at tøve med at skabe de mest optimale vilkår for at drive virksomhed i Danmark – også når det handler om selskabsskat.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangor & Nagels tidligere direktør lander ny toppost
Entreprenører kræver flere penge fra Femern A/S
Efter 30 år: Aarsleff er nu ude af Rusland
Her kommer nyt nærhospital og rygcenter: Sætter prisskilt på
Almen boligkæmpe udbyder rammeaftale til 400 millioner kroner
Dårligste resultat i 20 år: Østjysk entreprenør tror på markant fremgang
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156