23948sdkhjf

Licitationen mener: Derfor skal erhvervslivet forkæles

Hvis nogen skulle være i tvivl, så bidrager de skattepligtige, private selskaber i Danmark godt til den fælles skattekasse. I 2021 blev der betalt selskabsskat for mere en 100 mia. kr. – helt nøjagtigt 100.573.624.621 kr., viser de åbne skattelister for indkomståret 2021.

Selskabsskatten bidrager således væsentligt og i stigende omfang til samfundsøkonomien. Politikerne på Christiansborg har heldigvis – næsten uden undtagelse – erkendt, at netop virksomhedernes indbetaling af både selskabsskatter, afgifter og gebyrer samt den skat, som virksomhedernes medarbejdere betaler, er med til at holde det danske velfærdssamfund flydende.

Derfor skal de danske virksomheder forkæles i alle ender og kanter. Også hvis det handler om at nedsætte selskabsskatten, så de danske virksomheder kan fastholde konkurrenceevnen over for udlandet.

Ifølge Dansk Industri bliver den danske selskabsskattesats på 22 pct. nemlig stadig mindre konkurrencedygtig sammenlignet med landene omkring os. Og det skal der naturligvis handles på.

Isoleret set har selskabsskatten kun udgjort cirka 10 pct. af det samlede skattebidrag fra aktiviteten i den private sektor. Men, med alle de skattebidrag, som virksomhedernes samlede aktiviteter sender i den fælles kasse, er der vist ingen grund til at tøve med at skabe de mest optimale vilkår for at drive virksomhed i Danmark – også når det handler om selskabsskat.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094