23948sdkhjf

Nyt sygehusvaskeri bliver markant dyrere

Byggeri ved Holbæk ser ud til at blive mellem 163 og 195 millioner kroner dyrere

Det kommende sygehusvaskeri i Tuse ved Holbæk Sygehus ser ud til at blive markant dyrere end først beregnet. Det skriver Sjællandske Nyheder

Vaskeriet skal opføres, da det tidligere vaskeri udbrændte i 2018, og det nye vaskeri blev oprindeligt vurderet til at ville koste omkring 67,5 mio. kr.

Det var pengene, som regionen skulle have op af egen lomme, og dertil skal lægges omkring 100 mio. kr. fra forsikringen.

Men prisen kommer til at stige voldsomt - formentlig med mellem 165 og 193 mio. kr. ekstra. Det skyldes de seneste prisstigninger på byggematerialer, større udgifter til køb af grunden og planer om, at vaskeriet skal have en øget kapacitet, fremgår af en dagsorden fra forretningsudvalget i Region Sjælland.

Den endelige pris på byggeriet vil blandt andet blive afgjort af, hvilken energiløsning der anvendes.

Ønsker ny beslutning

På den baggrund stiller De Konservative i regionsrådet, som ellers selv har stemt for beslutningen om opførelsen af et nyt sygehusvaskeri, sig “stærkt kritisk” til sagen.

- Foreløbig tager vi forbehold for sagen. Vi er stærkt kritiske over for at bruge så mange penge på et vaskeri, og vi kommer til at tage det op på mødet i dag (30. januar 2023, red.) med henblik på at stille flere spørgsmål, siger gruppeformand for De Konservative i regionsrådet og medlem af forretningsudvalget Christian Wedell-Neergaard, til Sjællandske Nyheder.

R og S står fast

De Konservatives Helge Adam Møller, der også er medlem af forretningsudvalget, er endnu hårdere i retorikken og mener, at beslutningen om, at regionen skal bygge sit eget vaskeri skal gøres helt om.

- Det er en helt ny virkelighed i forhold til da beslutningen blev truffet i marts i 2022, men også i forhold til det indgåede budgetforlig 19. september, siger han til SN.dk.

Både Radikale og Socialdemokratiet står fast.

- Jeg er ærgerlig over, at vi i regionsrådet ikke kom i gang med byggeriet noget før, men jeg er ikke i tvivl om, at vi skal genopføre vaskeriet, siger Anne Møller Ronex (R), 1. næstformand i regionsrådet, til Sjællandske Nyheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109