23948sdkhjf

Nyt regnskab afslører: Midtjysk byggematador scorede milliardgevinst på at sælge livsværket

Rene Birch blev betydeligt kompenseret, da han tilbage i april 2022 afgav sine aktier i sit bygge- og udlejningsselskabet Birch Ejendomme. 1,5 milliarder kroner lød beløbet på, fremgår det i nyt regnskab

Tilbage i april sidste år meddelte Rene Birch, at han solgte alle sine aktier i bygge- og udlejningsselskabet Birch Ejendomme, som opfører cirka 1.500 boliger årligt rundt om i landet

Aftageren var den britiske kapitalfond Aermont Capital. Hvor mange penge, de havde sendt den anden vej i den handel, kom dengang ikke frem i lyset.

I dag kan Finans.dk løfte sløret for, at Rene Birch scorede en ikke ubetydelig milliardgevinst, da han solgte Birch Ejendomme. Nyheden kommer på baggrund af et offentliggjort regnskab fra René GMB Holding 2 - René Birchs øverste koncernselskab. 

Her fremgår det, at koncernen solgte sin andel i Birch Ejendomme for lidt over 1,5 mia. kr. Fratrukket en række sagsomkostninger endte Rene Birch med en profit på knap 1,2 mia. kr. for beslutningen om at afhænde sit livsværk. Trods milliardgevinsten lader han ikke til at føre en livsstil i sus og dus.

- Jeg laver det, jeg altid har gjort. Hygger mig med mit arbejde, skriver han i en kommentar til Finans.dk.

En del af den betydelig kapitalindsprøjtning har Rene Birch kanaliseret ud i nye projekter. Det drejer sig blandt om et motorsportsholdet GMB Motorsport, der med hans søn Gustav Birch som en af kørerne skal deltage i årets udgave af det legendariske racerløb Le Mans.

Derudover har også startet en ny fabrik op i Fårvang, der under navnet GMB Produktion udvikler og producerer huse med et lavt CO2-aftryk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094