23948sdkhjf

Store spillere kæmper om milliardkontrakt til Femern

Det kommende milliardudbud på kørestrøm og jernbane i Femern-tunnelen vil kun være tilgængeligt for virksomheder med erfaring og egenkapitalen i orden, oplyser Femern A/S.

Det kommende milliardudbud på kørestrøm og jernbane i Femern-tunnelen vil kun være tilgængeligt for virksomheder med erfaring og egenkapitalen i orden, oplyser Femern A/S.

I løbet af foråret udsender Femern A/S et milliardudbud på kørestrøm og jernbane til Femern-tunnelen.

Ifølge selskabet er der stor interesse i at få fingrene TTC-kontrakten (Tunnel Track and Catenary), som kontrakten kaldes, blandt de danske og internationale virksomheder.

-De selskaber, som allerede nu har vist interesse, dækker jernbanesektoren bredt, skriver Femern A/S i en mail.

Solide virksomheder

Udbuddet har en forventet økonomisk ramme på 1,5 mia. kr. og omfatter 25 km to-sporet jernbane samt køreledning. Opgaven er design, konstruktion, test og ibrugtagning samt vedligehold for en periode.

Det vil kræve et solidt økonomisk fundament at komme i betragtning til TTC-kontrakten, oplyser selskabet. Femern A/S forventer at stille krav til ansøgernes økonomiske og finansielle forhold de seneste tre år.

-Dette indebærer blandt andet, at interesserede virksomheders egenkapitalsandel skal være på mindst 15 pct. og omsætningen på omkring 200 millioner euro (godt 1,4 mia. kr.), skriver selskabet.

Derudover kræver Femern A/S, at interesserede virksomheder bl.a. kan dokumentere erfaring med konstruktion af skinnesystemer i tunneler på mindst 3 km. Disse projekter skal være fuldført og afleveret til kunden inden for de seneste fem år, hedder det i udbudsteksten.

Udbud tager to år

Selve udbuddet ventes at blive offentliggjort senest i foråret 2023 med en endelig vinder af TTC-kontrakten i foråret 2025. At udbudsprocessen tager så lang tid, skyldes blandt andet kompleksiteten i projektet, og efter selskabets opfattelse er en udbudsfase på op til ca. 2 år en sædvanlig periode for et projekt af denne kaliber.

-Dette afspejler blandt andet, at tilbudsgiverne skal have god tid til at forstå projektet og finde de rette løsninger, samt at der indlægges tid til at drøfte projektet med tilbudsgiverne, oplyser Femern i mailen.

Femern A/S gennemførte i 2022 en markedsundersøgelse, hvor man blandt andet konsulterede branchen for at få det nyeste input inden for klimavenlige og energieffektive løsninger. Her var der ifølge selskabet stor interesse fra potentielle bydere.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266