23948sdkhjf

A. Enggaard på rov i Aarhus-bydel: Køber kriseramt storcenter

A. Enggaard er i forvejen aktiv i Gellerup vest for Aarhus, og entreprenørkoncernen vil med nyt køb i bydelen være endnu mere til stede fremadrettet 

Rygterne har svirret længe, og nu er der sat endelig underskrift på en stor købsaftale.

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard har således købt det kriseramte og gamle storcenter City Vest i Aarhus-bydelen Gellerup. 

Det meddeler Danske Shoppingcentre, der indtil nu har ejet shoppingcentret, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det ikke, hvad A. Enggaard har måtte betale for bygningen, der i 1972 blev Jyllands første overdækkede storcenter. 

Men mon ikke, at den store bygning har været mange millioner værd, selvom centret på det seneste har kæmpet med fraflytninger af butikker grundet vigende kundestrøm.

A. Enggaard har igennem den seneste tid været særdeles aktiv i området omkring centret i form af en række investeringer i boliger og erhverv i "det nye Gellerup". Entreprenørselskabet har derfor længe luret på muligheden for at overtage City Vest, og for mere end en måned siden bekræftede selskabet, at man var i dialog om et muligt køb af centret.

I pressemeddelelsen forklarer A. Enggaard, at købet skal bidrage yderligere til udviklingen af området:

- Vi er meget glade for at have indgået en aftale om køb af City Vest, der i kraft af sin placering, butikker og historie rummer et stort potentiale i relation til udviklingen af bydelen, der for alvor tager form og fart i disse år, siger afdelingschef i A. Enggaard, Jens Skinnebach.

Arbejder på en udviklingsplan

Trods den længerevarende dialog har entreprenørvirksomheden endnu ikke lagt sig fast på planer for centret, og overdragelsen af City Vest vil ikke påvirke den nuværende drift, lyder det.

Til Aarhus Stiftstidende uddyber Jens Skinnebach, at man vil bruge det kommende halve år på at udarbejde en udviklingsplan for området.

- Vores store engagement i bydelen og gode samarbejde med blandt andre kommunen og Brabrand Boligforening giver os gode vilkår for i tråd med den visionære helhedsplan for området netop at tænke i helheder, der tilgodeser både City Vest, Gellerup og ikke mindst Aarhus, forklarer han i pressemeddelelsen.

Lokalplanen for området siger, at City Vest-grunden skal bruges til erhverv. A. Enggaard kan dog anmode om ændring af lokalplanen ved kommunen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172